• Sannheten om blogging!

  Bloggeren ia er kanskje utbrent, men gir fortsatt lys fra seg her og der. En av hennes siste kommentarer har inspirert meg til å ta et par skritt utenfor boksen for å gjøre alle dere bloggere der ute oppmerksomme på hva det egentlig er vi driver med når vi hverdagsbloggere dag ut og dag inn publiserer nye skriverier til liten eller ingen fortjeneste.

  I dag skal jeg av den grunn foreta litt metablogging. For de av dere som ikke vet hva metablogging er for noe, skal jeg gi et lite etymologisk foredrag før jeg begynner. 

  Egentlig er meta en gresk konjunksjon som kan bety 'etter', 'forbi', 'med' eller 'korresponderende med'. Av dette avstedkommer for eksempel 'metafysikk' som betyr 'forbi fysikken'. Alt det fysikken ikke kan gi svar på må vi lete i metafysikken for å finne. Ikke misforstå, metafysikken er ikke lik for alle slik som tyngdekraften i fysikken er. De fleste filosofer opererer med forskjellige metafysiske teorier.  

  Metafysikk kan beskrive: 
  - hva som skjer med menneskenes sjel når legemet dør 
  - hvor tanker og ideer kommer fra - dimensjoner og andre matriser som man antar innkapsler den materielle verden 
  - om den allmektige Gud kan lage en burrito som er så varm at han selv ikke er i stand til å spise den 

  Et annet ofte brukt meta-ord er metakommunikasjon. Men det går ikke an å si at metakommunikasjon er det vi må ty til når kommunikasjonen ikke er nok. Skal du begi deg ut på å forstå dette begrepet, bør du snarest mulig snappe opp at vi i dag har tilført ordet meta en helt ny mening. Den moderne prefiksen meta- bruker vi når vi beskriver et medium gjennom nettopp det samme mediet. 
  - En setning som beskriver setninger er en meta-setning 
  - En samtale der to mennesker snakker om ?samtaler? er en meta-samtale 

  En utvidet forståelse av meta dreier seg om at meta settes foran noe som beskriver seg selv. Hvis vi leter blant dataene (informasjonen) som ligger på en vanlig PC, finner vi kanskje en rekke data som kan fortelle oss om hvilket firma som produserte PCen, når den ble solgt, og hvor mye lagringskapasitet den har. Dette er PCens metadata. Med denne fortolkningen av meta kan man lage festlige metasetninger som slår an i selskapssammenheng: 
  - det er ikke noe komma etter denne setningen 
  - her står skrevet fem ord 
  - den siste bokstaven på denne linjen er z 
  - denne setningen er en metasetning 
  - puppene til Pamela Anderson er så ettertraktede at jeg bare måtte bruke det siste punktet i listen på å fortelle deg det 

  Nå som vi alle er enige om det, er det klart for at jeg på vitenskapelig vis skal analysere fenomenet blogg via bloggen min - metablogging. 

  Hva er blogging? 


  Det første vi må stadfeste er hva blogging egentlig er. Som enhver avisartikkel om "det nye fenomenet blogging" vil fortelle deg, er 'blogg' en fornorskning av den engelske forkortelsen av ordet 'web-log'. Jeg kan utdype at ordet logg kommer opprinnelig fra den nautiske verden der man målte farten til skipet ved å slippe et vektet skav av en trestamme (engelsk: 'log') ut i vannet bak båten og måle hvor lang tid det tok før skipet hadde seilt til tauet mellom loggen og båten var strukket helt ut. Man delte lengden på tauet med tiden det tok å seile denne strekningen, og regnet slik ut båtens fart. Denne farten ble skrevet ned i en loggbok. 

  En flyhistorisk teori spekulerer i om brødrene Wright eksperimenterte med liknende metoder for fly (med fallskjermer i stedet for trebiter) men at dette ble droppet da de fanget flere måker enn strengt tatt ønskelig. 

  Bruken av loggbok vedvarte også etter at man sluttet å måle farten med logg og snøre, fordi det hadde blitt en vane å skrive ned andre ting også, slik som hvordan det var å støte på en fæl storm, hvem som har vasket dekket så det ikke blir urettferdig, og søtladne kjærlighetsdikt om kvinnene de måtte forlate i havn. 

  I dag kaller vi en liste vi jevnlig fører (og sparer på alle innleggene i) for en logg, og en liste vi jevnlig fører på nett, kaller vi en blogg. En stor forskjell mellom de to er at der en logg er skrevet for senere å bli konsultert av faglige interessenter og loggføreren selv, er blogger i hovedsak skrevet for å eksponere bloggerens egen livsstil, tankegang eller evner for et nettbasert publikum. 

  Hvordan oppstår blogging? 


  Jeg går ut ifra at de fleste av oss har en anelse om hvordan man går fram for å registrere en blogg og legge ut et innlegg, eller har fantasi nok til å gjette seg til cirka hvordan dette foregår. Jeg vil derimot se litt på hva som i første omgang kan utløse blogging, og da må jeg trekke noen generelle streker fra prikk til prikk så vi har et fargeleggbart bilde av bloggeren. 

  En blogg starter når et menneske har blitt introdusert til konseptet, har funnet det tiltalende, og har bestemt seg for å prøve selv. Sindre fortalte meg om sin hengivenhet til blogging; slik ble jeg også en blogger. 

  Det er ikke alle mennesker som er naturlige bloggere. For det første er alle bloggere enten ekshibisjonister, idealister eller begge deler. Ekshibisjonistiske bloggere setter en del av seg selv på utstilling, enten om det er ens tanker, ens vitser, ens tegneserie, ens pupper, ens treningsprogram, ens smak med henhold til mote eller kanskje ens sexopplevelser. Idealistiske bloggere er mennesker som ønsker å blogge for å spre sin egen tankegang over til andre. De kan forkynne for eksempel sine motforestillinger mot homofili, røyking eller adopsjon eller de kan forsøke å omvende folk til en annen politisk retning. 

  Motivasjonen bak bloggingen er ikke alltid den samme: 

  - Noen er simpelthen så sjenerte at de ikke klarer å bryte gjennom i vanlige samtaler. Typiske slike bloggere er mennesker du aldri snakker med, men som du plutselig oppdager at lever et aktivt dobbeltliv på blogg. 

  - Noen ønsker ikke å snakke om seg selv når de er sammen med andre mennesker, fordi de er redde for å blotte for mange av sine sårbare områder for mennesker de er nødt til å ha kontakt med senere. Slike bloggere oppgir ikke navn og bilder av seg selv, og skriver ofte nostalgiske innlegg om filmer, produkter eller objekter de har hatt et forhold til. På denne måten samler de likesinnede lesere som de kan føle seg trygge på.

   - Noen har kanskje mindreverdighetskomplekser og søker bekreftelse gjennom å skrive innlegg som det vil være høflig å gi oppmuntrende kommentarer på. Slike bloggere får til stadighet kommentarer som "stakkars deg!", "ikke bry deg om det, han er bare en dust!", "herregud, du har jo en flott kropp; du må ikke finne på å slanke deg!" eller "å, du var skikkelig flink til å tegne!". Hvis du kritiserer en slik blogger, finner du antakelig et nytt innlegg neste dag, der personen på mer eller mindre finurlig vis ber sine kommentører om støtte. 

  - Noen bloggere besitter en større eller mindre grad av megalomani, og er overbevist om at de kan hjelpe andre til å nå et høyere nivå av innsikt. Disse bloggerne antar noen ganger et slags mors- eller farsforhold til sine lesere, og skriver gjerne innlegg om hva folk burde gjøre. Typiske temaer er for eksempel å fortelle om ganger de støter på dårlig eller fraværende grammatikk i hverdagen, kritikk av andre bloggeres skrivestil eller designevner, eller generell irritasjon over 'laverestående' menneskers tydelige gjentatte feil. Mellom linjene hos disse bloggerne leser vi ofte: "du gjør vel ikke dette du, vel?". Det hender jeg ikke faller utenfor denne kategorien. 

  - Noen bloggere søker å sammenlikne seg selv med andre i en kategori med eksisterende spilleregler. Disse bloggerne er i høy grad opptatt av å kjenne kjernen i sin egen personlighet, og fester seg derfor til ett konsept. De er gjerne motebloggere som ved å lete opp stilbærende plagg definerer sin egen karakter gjennom sitt utvalg av moteklær eller fitnessbloggere som måler sin egen fremgang og treningsmetode opp mot andres. 

  - Noen bruker bloggen som en forlengelse av sin egen personlighet, og søker dermed å teste sin kompabilitet med forskjellige miljøer. Slike blogger skriver gjerne slik som de snakker, eventuelt slik som de skriver sms. De har en tydelig definert stil (jentejente / alternativ / rocka / hip-hop / corny etc). For å tydeliggjøre stilen sin opererer de innenfor sjangre som passer stilen deres (sminke og søte ting / nisjemusikk og bilder av rare, ofte smågroteske ting / konserter / nyheter om Jay-Z og haugevis av YouTube-videoer / absurde spørsmål og haugevis med digresjoner). 

  - Noen bloggere er utspekulerte skrythalser hvis hele poeng med et innlegg kan være å fortelle folk hvor steingode de er i senga, at de hele tiden får høre at de er pene, at de har bemerkelsesverdig lange peniser, at de kjenner de rette folka, eller at de har råd til mer enn de fleste av oss har. Du lærer deg å skjelne slike bloggere hvis du vier en uke til hermeneutiske studier. Ofte avvæpner de all kritikk ved selv å kommentere at de skryter. 

  Hvilke typer blogginnlegg har vi? 


  Nå som jeg har gått gjennom de vanligste motivene folk har for å gidde å blogge, vil jeg gå nærmere inn på hvordan disse kommer til uttrykk. Tross mangfoldet av personer som skriver dem, er det er ikke så veldig mange forskjellige litterære undersjangre på blogg. Her er de fleste listet opp sammen med et par bloggere som er dyktige på hver av de forskjellige stilartene. 

  1. Opplevelsesblogging - opplevelsesblogging er i all sin enkelhet mer eller mindre artistiske skildringer av hva som nylig har foregått i en bloggers liv. Selv synes jeg vebjqrn.blogg.no, tikk.blogg.no og draumeskip.blogspot.com skriver de mest interessante opplevelsesbloggene. Idawulff.com, toroborgen.com og kenny89.blogg.no er blant de mer populære fordi de vet å skrive slik at folk flest misunner dem ? ikke fordi de lever så materielt luksuriøst, men fordi de lever stilriktig. 

  2. Interaktivitetsblogging - disse blogginnleggene tar sikte på å la leseren få illusjonen av å kunne få ta del i avgjørelser som er viktige i et menneskes liv. Drea.blogg.no er en av de som har hatt mest suksess på dette feltet; innlegget der hun etter å ha presisert hvor gravid hun fortsatt var spurte folk hvilke navn de synes er fine og stygge har når jeg skriver dette høstet ikke mindre enn 222 kommentarer. 

  3. Sensasjonsblogging - dette er en variant av opplevelsesbloggingen som tar sikte på å trekke publisitet ut av en dramatisk situasjon som hender bloggeren. Det finnes noen som har en større hang til å holde fast ved sine sensasjoner enn andre, men sensasjonsblogging dreier seg oftest om å oppleve noe sensasjonelt. Et ofte brukt triks er derimot å lage sensasjonsoverskrifter til en hendelse som ikke er sensasjonell i det hele tatt: 
  "MIN BESTE VENN ER DØD! - i dag fant jeg liket av den lille edderkoppen som alltid har bodd un..."  
  "JEG HAR BLITT IMPOTENT! - eller, det føltes hvertfall sånn da en ball i gymmen traff ku..."

  4. Konseptblogging - selv er jeg veldig glad i disse. Et konseptblogginnlegg bygger på en åpenbar misforståelse, og utagerer konsekvensene av denne misforståelsen til det ytterste, slik at resultatet blir totalt overveldende logisk svikt. Feil.blogg.no og jeg selv er nok blant de flittigste konseptbloggerne. 

  5. Opplysningsblogging - det ville være ganske meta å skrive noe særlig her. 

  6. Innlemmelsesblogging - når en skriver om noe en (for øyeblikket) er glad i for at andre folk også skal oppdage de samme kvaliteter hos en video, hjemmeside, sang, artist, film eller noe annet. Noe spesielt er det at nesten ingen er interessert i å lese denne typen innlegg, men vi er alle skyldige i å publisere stadig nye. Dette er fordi det er lettvint, og fordi vi etter selv å ha fått en innsikt søker etter en rask måte å få utløp for inspirasjonen på. (Nesten) alle gjør dette. 

  7. Essays - jeg har noen få av disse på samvittigheten, men dersom temaet ikke er sex, blir de sjelden lest av flere enn sju personer. Og forstått av fire. Har enda ikke sett noen andre bloggere som mer enn pirker borti essay-sjangeren, kanskje med unntak av africanqueen.blogg.no, tankespot.blogspot.com, filosofaen.blogg.no og et og annet fra lebouffon.blogg.no. Mitt inntrykk er at essays på blogg lett blir gnålete og uoriginalt hvis de ikke er skrevet av en absolutt glitrende essayist.

  Det var de sju hovedsjangrene av blogg. Jeg regner alle andre sjangre som nødvendige virkninger av en av de tidligere nevnte motivasjonene. 

  Dagens spørsmål er: 

  1. Hva motiverer deg oftest til å skrive blogg? 

  2. Hvilke undersjangre skriver du vanligvis i?

  29 kommentarer

  Harald

  26.sep.2008 kl.05:28

  Dette var en meget velskrevet nr. 5, altså en opplysningsblogg!
  Godt formulert og interessant fra ende til annen...

  Stian

  26.sep.2008 kl.05:36

  Veldig bra metainnlegg!
  Min motivasjon for å blogge er at jeg kan ha et sted hvor jeg kan helle ut tankene mine og ideene, og få feedback på det. Det er det positive, det negative er at jeg ikke kan legge ut hva som helst.

  Jeg skriver innenfor flere av undersjangrene som du har nevnt, men jeg vil helst skrive gode, lange essays som fanger leserens oppmerksomhet, slik som dette metainnlegget.

  Leander

  26.sep.2008 kl.10:15

  1. Jeg føler ikke at jeg faller innenfor noen av kategoriene dine, men kanskje jeg underbevisst er ekshibisjonist eller liker å presse synspunktene mine i ansiktet til folk. Eller så er det rett og slett fotografering, inspirasjon og tanker samlet på ett, oversiktlig sted.
  2. Så jeg er altså usikker, tar du utfordringen med å sette meg i bås?

  Utrolig velskrevet innlegg uansett, og veldig interessant.

  Vutarie

  26.sep.2008 kl.10:16

  ahhh man blir helt tussete i hodet av sånn hvitt mot svart

  anywayy, jeg skriver som regel blogg fordi jeg føler for å knote ned noe, i s'pose. som regel etter at jeg har hørt en finfin sang, eller gjort noe. som betyr at jeg som regel skriver den opplevelsestingen.

  Vutarie

  26.sep.2008 kl.10:16

  ahhh man blir helt tussete i hodet av sånn hvitt mot svart

  anywayy, jeg skriver som regel blogg fordi jeg føler for å knote ned noe, i s'pose. som regel etter at jeg har hørt en finfin sang, eller gjort noe. som betyr at jeg som regel skriver den opplevelsestingen.

  Vutarie

  26.sep.2008 kl.10:18

  psst, du kan legge ut det her på wikipedia 8)

  Mari

  26.sep.2008 kl.11:23

  Jeg skriver blogg fordi andre leser den, og fordi det er et sted man kan få lagt ut tankene sine.

  Og jeg skriver om det meste.

  draum

  26.sep.2008 kl.11:59

  Jeg likte dette inlegget! Virkelig.
  Jeg blogger fordi jeg må. (tuller ikke) Jeg har fått streng beskjed fra forelesere om at jeg skal blogge,og så har resten av journalism and visual media -gjengen.

  Hmmm... jeg tror jeg er litt nder alle, men ikke den essay og den gruppa du satte deg i. Jeg tror jeg er en Søple-blogger, type junkfood, så de som vil hiolde seg sunne og friske, de styrer glatt unna bloggen min^^

  Kivle

  26.sep.2008 kl.12:38

  Fin fin post. Herligfred å du skriver. Folk som en treffer på er det som inspirerer. Bloggen er vel en kombinasjon av flere. Men det gjelder vel gjerne for de fleste av oss?

  Stå på. Du gjør en kjempe jobb. Det er i hvertfall helt sikkert.

  The Teller

  26.sep.2008 kl.12:46

  Du svikter
  ikke nei. Denne fredagen så ut til å bli en kjedelig fredag, men straks jeg gikk gradvis nedover på mine bokmerker (ja, jeg sparer deg til slutt, da blir nesten alle andre bokmerker helt bleke) så fikk jeg gåsehud. Et langt innlegg, og dette rett før lunch. Det var bare å smøre noen knekkebrød, kjøpe en brus og sette seg ned foran pc-en og si til folka; jeg har lunch. Takker for det.
  Et kjempebra innlegg!!
  Jeg setter stor pris på at du forklarer såpass nøye og bra, da det er årevis siden jeg var på skolen og ble utfordret til å lære nye ord. (Man blir ikke så velartikluert av å se på tv, trene, jogge eller lage mat, selv om det er noen vriene ord innen den grenen. Jeg klarer fortsatt ikke å uttale "worcestershire-saus" f.eks. Klarer du?)
  Som du vet så blogger jeg kun for å ha en profil da jeg må være en av de ivrigste "bloggerne" til å legge igjen laaange kommentarer. Kanskje det burde vært en egen kategori? Eller er det bare jeg som ville kommet under den kategorien, siden alle andre som kommenterer faktisk har en blogg som de stadig oppdaterer?
  Vel, jeg bare venter på at ting skal løsne for meg, at jeg skal få knakenes kjekke idèer som jeg bare MÅ dele.
  Inntil det - forblir jeg en leser og ikke en skriver.
  Nicket er da selvsagt et paradoks.

  Ha en glimrende helg ! !

  Caroline Constanze

  26.sep.2008 kl.13:34

  Jeg lærte om metafysikk i to hele timer i dag i historie og filosofi, og jeg fikk lyst til å spy da jeg så ordet metafysikk i dette innlegget. Hæhæ.

  1. Jeg motiveres av.. min egen kjedsomhet og trang til å skrive ned noe om livet mitt som andre kan lese.
  2. Jeg trur muligens jeg blander litt av alt. Fint med variasjon, right? I det siste har det dog blitt veldig mye om hva som har skjedd i livet mitt og veeldig mye skole, mest fordi jeg ikke har hatt tid til å tenke på noe annet.

  Se for deg en gammel gammel mann med små runde briller, t-skjorte med uforståelige tegn fra urtiden, en blass bukse og brune sko (uten sokker i), som i 90 minutter snakker om metafysikk... i.... dette.... tempoet.... her. Han brukte i første time 30 minutter på å si jeg......er.......utdannet......filosof................. Hvis du klarer å se for deg det - da har du historie og filosofi-lærern min.

  Christina

  26.sep.2008 kl.14:24

  Utrolig bra skrevet, om du kanskje allerede vet.
  1. Jeg vil lære meg å skrive ordentlig. Jeg kjenner så mange som skriver så fjortis det går an, og sånn vil ikke jeg skrive. Jeg vil klare å formulere med bra. jeg harr jo blogget en god stund, og før det vet jeg rett og slett ikke hva motivasjonen var. Jeg blogget da fordi det var kult, og fordi karpe diem hadde blogg.
  2. Den var vanskelig, så jeg sier det samme som leander; tar du utfordringen med å sette meg i bås?

  Vebjørn

  26.sep.2008 kl.16:13

  Thanks for å bli nevnt! Du satt vel meg egentlig inn i rett kategori, men følte meg ikkje heilt truffe av noken av motivasjonane bak blogging.. Skulle det vere ein spesefikk må eg putte meg sjølv inn i 'forlengelse til eigen personlighet og livsstil' ;-)

  1. Ingen kan nekte for at økande besøkstal og kommentara ikkje motiverar, det gjer det i hvert fall for meg. Men òg blant vennar og kjente når man finner vebjqrn.com i loggen på¨pc'ar og man blir spørt om ting :-) + at eg sjølvsagt har ein trang til å vere egosentrisk og likar å tru at folk virkelig bryr seg ;:

  Griffus

  26.sep.2008 kl.22:22

  1. Det kan vel egentlig være alt mulig rart. Ting jeg ser, leser, hører, opplever, ja, absolutt alt egentlig.

  2. Hakke peiling

  Linnea

  26.sep.2008 kl.23:29

  1. Leserne mine.
  2. Jeg kaster terninger om det.

  Håkon

  27.sep.2008 kl.00:00

  1. Jeg har mange ideer som tar seg best ut i skriftlig form, og jeg ender alltid opp på trynet når jeg prøver å formidle noe med munnen min, i tillegg til at humoren min blir for tungvint til å sies, med mindre det er vitser som "global (s)oppvarming.
  2. Vel, du har jo selv satt meg i kategori #1, men jeg vil også si at jeg kan settes under kategoriene 6 og 7, selv om 7'ern forekommer sjeldent, og 6'ern er veldig skjult, men ofte tilstede.

  Camilla

  28.sep.2008 kl.02:08

  Wow, skikkelig bra innlegg! Jeg leste faktisk alt, og jeg pleier ikke å lese lange innlegg.

  Tore R.

  28.sep.2008 kl.17:24

  Heisann... Kult at du nevner min blogg. Det må jeg virkelig si at jeg liker. Det gir en følelse av å bli anerkjent i bloggverdenen som noe annet enn mangel på stimulerende hjerneføde, uten at jeg skal skryte på meg å være en som behersker essay uforbeholdent. Men som nevnt, er det nokså fett å bli nevnt i en annens blogg som eksempel på den sjangeren jeg ønsker å holde meg til. Det var forresten mange gode poeng og utrolig bra beskrivelse av bloggeruniverset. Jeg tenker meg at du også ikke er ukjent fra tanken og ønsket om litt mer kvalitet blant mylderet av skrivekåte bloggere.

  Tore R.

  28.sep.2008 kl.17:55

  Siden jeg da, arrogant nok, glemte å svare på dine spørsmål vil jeg da svare nå.... hehe...

  1: Det som motiverer meg mest til å blogge, er muligheten for å spre samfunnssatire. Sette ting i et skråperspektiv der man avhenger av at leseren mer eller mindre forstår en sammensatt form for humor, og evner å lese referansene mellom linjene. Mitt inntrykk av dette pdd er at det er faktisk lettere å bli forstått av de fire av sju, enn av de man debatterer med i media, slik som jeg relativt ofte gjør.

  2: Jeg forsøker meg på noveller og lyrikk også, samt litt tenkespinn omkring meg selv. Mest for å prøve å skaffe bloggen en bredere apell. Dette har vist seg å ikke ha noen som helt effekt, og jeg vurderer snart å posere havlnaken med en diger tatovering der det står at jeg er en jævla sell-out. :P

  PS! Jeg skal drøfte blogguniverset humoristisk og altfor generaliserende i min kommende bloggartikkel. Legger ut en link til denne artikkelen hvis du ikke skulle ha noen innsigelser, vel og merke.

  Rock-Smile

  28.sep.2008 kl.19:24

  Du skriver utrolig godt mister!!
  Føler selv at jeg går under flere av de blogg-konseptene du skriver om da.
  Men likte dette innlegget.

  Monica

  30.sep.2008 kl.01:02

  Bra innlegg! Kjente meg igjen i mye av det du skrev.

  Miriam

  30.sep.2008 kl.06:00

  Nok et bra innlegg deg, Mr. Jack Diamond :) Du skuffer aldri, det liker jeg.

  Må si jeg kjente meg igjen i flere av punktene du skrev om - kanskje spesielt i det første punktet under "motivasjon bak blogging".

  Hva som motiverer meg mest til å skrive blogg?
  Eget humør. Altså, er jeg i en periode hvor jeg tenker mye, evt kjeder meg mye, så skriver jeg. (Men jeg har lyst til å bli inspirert av andre folk - andre folks meninger - for så å fortelle min mening. Men jeg har ikke helt funnet den delen av meg enda. Jeg leter.)

  Men akkurat innenfor hvilken undersjanger/undersjangre jeg skriver i, er litt vanskelig å svare på. Det varierer. Kommer ann på humøret. Noen ganger er det bare overfladisk bullsh*t, andre ganger tenker jeg litt mer.

  African Queen

  30.sep.2008 kl.17:31

  1- Nye oppdagelser, saker og ting som skjer og tanker som plutselig slår ned som lyd i hodet på meg.

  2- Blir vel essay, det =)

  SKÅL for designet ditt! :D

  Rindal

  30.sep.2008 kl.18:53

  Jeg liker Konseptblogging godt. Dvs, deg og feil.blogg.no er ofte "dagens" porsjon med godt lesestoff.

  1. Hva motiverer deg oftest til å skrive blogg?
  - Det dukker opp tekster og tanker i hodet mitt, så dummper jeg dem på lunascura. Jeg blir ofte motivert av ting som slår meg som ulogiske eller morsome.

  2. Hvilke undersjangre skriver du vanligvis i?
  - Hakke krekling. Orker ikke å analyser meg selv. Du kan godt sjekke.

  Mormah

  30.sep.2008 kl.22:02

  Jeg leste i et dårlig blad på flyet at blogging er sunt. Skrivingen utløser endorfiner som gjør oss lykkeligere, og derfor er blogging sunt for de som skriver.

  Mange morsomme svar i forrige innlegg, jeg gleder meg til å lese det du har lovet bort egne innlegg til!

  Anna

  30.sep.2008 kl.23:27

  1. Trangen til å dele en opplevelse, eller bare at jeg har tid for en gang skyld. Fortelle alle der hjemme hva som skjer "over the pond" :D
  2. Kategori 1 tenker jeg!

  Du er flink til å analysere ting! Men hvor får du ideene og motivasjonen til å skrive innlegg kl. halv 3 om natta fra? ;)

  Fredrik

  02.okt.2008 kl.06:49

  " Hvis noen kan gi meg et eksempel på en bevisst handling et menneske er i stand til å gjøre uten at en tilfredsstiller ens eget ønske om å gjøre nettopp den handlingen, og dermed, i siste instans, har tenkt på seg selv, så skal jeg spise begge ørene mine.
  "

  Å minne noen på at noen andre har bursdag. Det gleder andre, og gir meg virkelig ingenting å gjøre. jeg bare gjør det. uselvisk handling. BAM.

  H O Y E S E N

  02.okt.2008 kl.14:45

  kan nok godt stemme det!!:P

  Tanja

  15.okt.2008 kl.23:49

  Have to say, jeg skriver variert. Jeg kan plutselig poste lyrics og en youtubevideo med en sang som betyr noe for meg. Så skriver jeg ofte om tema som popper inn i hodet mitt, mine synspunkt eller dillemma, i tillegg til at jeg oppdaterer daglig med et innlegg for hva slags bull jeg gjør om dagene. Jeg skal også prøve å få videoer regelmessig, igrunn. Ofte 4-5 innlegg per dag - fordi jeg har noe å skrive om, liksom.

  I speak in verses, prophecies and curses.

  Skriv en ny kommentar

  hits