• Haters,

  Å være en jævla drittsekk mot folk man ikke kjenner er en fornøyelig aktivitet som kan gjøre en grå dag riktig så interessant. Det er ikke så ofte jeg går opp i synet på mennesker på grunn av etnisitet, rase, kjønn eller legning; her er det meste grei skuring. Religiøse mennesker har jeg et 'leve og la leve'-forhold til, da det er liten vits i å diskutere med de der setter følelser som aksiom. Jeg hisser meg også heller sjelden opp over musikksmaken din.

  Så hva slags slo skal en stakkars bloggende måke kaste rundt på svaberget i den hensikt å la fisken spjette litt? Jeg tror det har blitt nevnt før i dette området, men Oscar Wilde skrev - som sant er - at det minst overfladiske du kan fokusere på er utseendet.

  Vi tar det en gang til for dere som gjerne oppfatter setningskonstruksjoner slik det passer dere: 

  Det minst overfladiske du kan fokusere på er utseendet.

  Hvis du klarer å like en heit dame, på tross av at flere uønskede kromosomer har hindret hjerneutviklingen hennes, og at hun trøbler med å sjelne enkle figurer fra hverandre og må ha assistanse på toalettet, da er du dedikert til skjønnheten. Hvis du mener Josef Fritzls største synd var stavefeilen på visittkortet, eller hans tre år med åpen skjortekrave, er du så dypt nede i integriteten din at overflaten strengt talt ikke kan være synlig. Det er overfladisk å bry seg om personligheten.

  Men jeg sier ikke det er greit å plage folk for et utseende de strengt tatt ikke kan noe for. Det er faktisk sjofelt, nederdrektig og fører i beste fall til et forstyrret selvbilde. Nedover på listen over bivirkninger, finner vi slikt som apati, spiseforstyrrelser og selvmord.

  28075821233606680558n800

  Ta for eksempel Moldes store stolthet Lars Tangen. Et velkjent og velinnsmurt ansikt (skjønt ... ansiktet har vel kanskje aldri sett dagens lys) for enhver som bikker hodet på skrå og sjekker blogglista nå og da. I et nylig intervju hevder han at der i kriker og kroker av hans sosiale nettverk gror en del "haters". Folk som kaster et blikk på hans fotografiske forsøk på humanoid framtreden og ytrer fortvilet sin synkende tiltro til verden med nidviser om "skrotinger" og "tøsemikler" og utilrådelig bruk av solpudder.* 

  Lars hevder det ikke går inn på ham (selv om han innrømmer flere spiseforstyrrelser enn bare sminke i maten), og trøster seg kanskje med at det nok er et nødvendig onde ved at verden er stor og alle har internett. Han kan også trøste seg med at moderlige kvinneskikkelser på 13 ser hvor modig han er som tør å stå fram (eller framstå) som han gjør.** Jo, Lasse har opplevd et par haters. Jeg tvivler ikke.

  Men hva er det som gjør at denne litt tragikomiske oppmerksomhetsprostituerte femtenåringen som kom mer høylytt ut av skapet enn noen skeiv eller halvskeiv jeg har hatt gleden av å møte, vekker villdyret hos oppegående nettsurfere, og morsinstiktet hos prepubertale ekshibisjonister?

  Blir Lars Tangens forkvaklede utseende et bilde på at samfunnsrollene er i endring? Vi har et utdannelsessystem som viser oss en logisk konstruert verden, og som trener oss i å utføre de handlinger som systemet belønner; men så snart vi har historisk og psykologisk referansemønster nok til å tre ut i verden og kaste et kritisk blikk på en tabloidavis, ser vi at logikk ikke styrer verden lenger. Vi er i den memetiske tidsalder***, samfunnsbarometrene er innstilt på barn, og de tenkende sjeler som har satt seg utenfor og observert festen en stund, bemerker seg med gryende gru dette lille tankemønsteret:

  - Samfunnsånden retter seg etter de voksnes preferanser
  - Tretten år gamle barn er de nye voksne
  - Livet etteraper kunsten
  - Kunsten speiler samfunnsånden

  Vil verden gå i barndommen?

  Fåglarna vet. Men det er sikkert at det hjelper lite på herr Tangens rent bekymringsverdige utseende at du eller jeg tar på oss sarkasmebuksene og kilevinker i hans generelle retning. På den annen side er det er en deilig ventil for frustrasjoner en måtte sitte inne med. 

  Og for å være helt ærlig går det vel ikke å påføre så mye mer skade der...

  *faktisk kommentar: "HERREGUD, DU E FÆÆÆÆÆÆÆÆL"
  **faktisk kommentar: "fin side, bra at du tør å skille deg ut!"
  ***dette har jeg lyst til å skrive om senere, men ikke forvent noe


  Dagens spørsmål:

  Er Larsiboi fææææææææl eller modig som tør å skille seg ut? 

  29 kommentarer

  Stian

  07.feb.2009 kl.00:57

  Han er underholdende. Bare...underholdende. Han er ikke dyp, han er ikke morsom, han er ikke original. Han er kanskje litt sjarmerende, med sin dype stemme og lyseblå øyne, men han er ikke noen Don Juan. Det som taler for hans sak er at han er produktiv, og videobloggene hans har ett eller annet ved seg som gjør at du må se dem ferdig. Du må se hvor mye mer idioti han klarer å fise ut av kjeften, du må se hvordan han reagerer når han oppdager hvem Heath Ledger er og du MÅ se og høre ham drite seg regelrett ut når han prøver å synge. Han er en middels klovn, men selv en middels klovn kan bli berømt når det ikke er noen andre klovner i nærheten.
  Han er glemt om noen måneder.

  Thomas L

  07.feb.2009 kl.01:59

  Åh, jeg ender bare opp med å skrive så mye.
  Jeg får nøye meg med ett ord:
  Fæl.

  Kivle

  07.feb.2009 kl.02:09

  Likte innlegget. Mer er det ikke for meg å si om den saken. Gleder meg allerede til neste post.

  Maria

  07.feb.2009 kl.04:56

  Han er jo bare en mannlig utgave av en bimbo. Folk mener han skiller seg ut fordi han tilhører det... eh... maskuline kjønn... og derfor ikke er "normal" siden det han fokuserer på er "jenteting". Skiller han seg ut, som menneske? I Blogg-Norge så gjør han nok dessverre ikke det.

  Konklusjon: FÆL!

  Filosofaen

  07.feb.2009 kl.09:49

  skiller han seg egentlig ut? jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt fascinert av denne femtenåringen. ansiktsmimmikk, brukrem og øyevipper i hollywood-klassen på videobloggene. Hvordan får han det til?
  Jeg tror at hvis man setter ham opp mot blogglista så er han i hvert fall ikke et mannlig svar på noen av de kvinnelige bloggerne, og det nærmeste han kommer må være en tenåringsutgave av Jan Thomas.
  Men det mest fascinerende av alt, er hvordan han klarer å bli så fordømt populær. Det er jaggu ikke mye annet enn realt vrøvl på sidene der.
  Hvorfor jeg har studert fenomenet Lars Tangen? Tja, som sagt. jeg er nysgjerrig på hvordan dette vesenet fungerer og hva som gjør at folk leser ham. Legg spesielt merke til videobloggene der han gratulerer folk med dagen, akkurat som om han skulle være den reneste radiovert.

  Filosofaen

  07.feb.2009 kl.09:55

  Serien "firekanta" av Nils Axle Kanten. Men jeg syntes nummer tre, "Hurtigmat" av Marius Henriksen var bedre.

  S

  07.feb.2009 kl.10:25

  Du skriv så utrulig bra!! :)

  Trine (:

  07.feb.2009 kl.11:46

  han er jo
  modig som står frem slik han er.
  Men han ødelegger nok noen syn på homoer for noen.
  Han er en typsik sterotype av homoer, og at han faktisk ikke
  prøver å fortelle verden at det faktisk ikke er slik alle homoer er,
  syns jeg er dumt.
  Han har såpass mange lesere og besøkere hver dag, hvorfor ikke bruke siden sin til å bevise at homoer faktisk kan vær smarte o.l
  Nå setter han griller i hode på folk og fremstiller dem som dumme,
  oversminkede idioter.

  Nei, bra han står ut.
  Skam att han har fått så mange lesere.
  Han kan jo ikke engang skrive bra.

  Griffus

  07.feb.2009 kl.11:56

  Et slikt utseende er ikke noe jeg selv ville stått fram med, så sånn sett så er han jo modig som faktisk tørr å stå fram med det, men likevel, så heller jeg litt mot det andre alternativet. Jeg har alltid hatt det slik at jeg fort mister veldig mye respekt for gutter som bruker sminke. Det ser jo helt idiotisk ut, for å si det på en veldig snill måte.

  Espen HK

  07.feb.2009 kl.11:59

  Eg syns at det e hverken fælt eller modig gjort å 'tørre' å skille seg ut. For å grafse litt i slospannet av klisjéer eg hadde lagt bort og aldri håpet å måtte hente fram på nytt, så e det jo bevist at ethvert menneske er unikt. Som en logisk konsekvens skulle jo alle skille seg ut. Eg vil si at eg skiller meg ut. Du skiller deg helt klart ut. Men det som har blitt en ny greie i dette fine memetiske samfunnet vårt (wikipedia ftw), e at etter hvert en god andel av den demografiske fordelingen i vår nasjon (og andre) går aktivt inn for å skulle 'skille seg ut', og gjennomfører enhver digresjon fra akseptert adferdsel for å 'skille seg mer ut'.

  Så skal det kjapt bemerkes at det på ingen måte var noe slags roundhouse kick retning Lars Tangen, men heller mer en observasjon som kommentar til ditt spørsmål. Personlig har eg lite forhold til Lars Tangen som hverken person eller blogger, på samme måte som eg sliter med å relatere meg til Ida Wullf. To personligheter som på hver sin måte skiller seg ut, men der den ene gjør så i mer markant grad enn den andre. Eller tilogmed heller i en mer populært akseptert form for annerledeshet. No snakker vi Lars Tangen. Guttungen som ikler seg solpudder i bøtter og spann og som står fram som det en amerikansk komiker en gang konfronterte en telefonselger med, altså spørsmålet om han var 'a flaming homosexual'. At dette e tilfellet med 'Lasse' e vel helt klart i all slags forstand (det at eg har observert dette befester bare det), men om det blir modig av Lasse å stå fram som den personen han e (eventuelt - rent hypotetisk sett - kunne finne på å ønske å framstille seg som)?

  Nei. Ka skulle han ellers finne på, om det no har seg sånn at gutten av egen vilje og hensikt både henter en forkjærlighet for solpudder og det kjønn som innehar den klart laveste forbruket av solpudder? Late som han var noen andre? En umulighet, bedyrer dommer HK (meg).

  For i min ærlige og mest ærbødigste (spellcheck?) mening, så e det hverken fælt eller modig når folk står fram som annerledes. Det e en selvfølgelighet. Men så vil eg heller ikkje si at det e hverken fælt eller modig å skulle gjømme seg bort i en mengde.

  Det blir bare uforståelig tankegang i underskrevnes øyne. For alle skiller seg jo ut. På en eller annen måte. Lasse som homse og sminkør, Ida W som rikjente som tjener rått på outfitblogging, Jack of Diamonds som veltalende og velkarikaterende humorist, og meg som overdrevent selvsikker redningsmann for denne klode som samtidig bedyrer sin mangel på naivitet.

  Og for å kaste et blikk retning Thomas L:
  joda, eg og ender bare opp med å skrive så mye. men det e fordi at eg ikkje likte alternativene.

  Konklusjon hva angår Lasse:
  Menneskelig.

  Merci Beaucoup

  07.feb.2009 kl.16:37

  Jeg tror fokus på utseende er desperat. Hvis jeg angriper noens utseende så føler jeg at jeg er tom for argumenter om personlighet eller andre "saklige" områder, og må derfor ta det siste som er igjen - utseende. Jeg ville bare si det. Egentlig aner jeg ikke hva du snakker om..

  Kristine

  07.feb.2009 kl.18:41

  Nå har ikke jeg egentlig noen aning om hvem denne Lars Tangen er, men jeg regner med at bildet i denne posten taler for seg. For å svare på spørsmålet ditt; jeg kunne egentlig ikke brydd meg så mye mindre. Hvis han absolutt vil markedsføre seg selv på den måten så får det være hans egen sak, og jeg synes det er litt patetisk av mennesker som ikke kjenner han å slenge dritt på grunnlag av at han velger å være stygg. Det trenger jo ikke å bety at han er en dårlig person.

  Hufsejakt

  07.feb.2009 kl.20:16

  Jeg hadde aldri hørt om denne Lars før nå. Det kan være fordi jeg aldri tar meg bryet med å sjekke det som står oppført på "mest besøkte" lista. Er jo bare tull der for tida. Men for å gjøre meg opp en mening så stakk jeg innom bloggen hans nå. Og kom over en videoblogg.

  "I daaag har I vært med Elenaaa, og *navn*, og *navn*. Vi gjorde ditten og datten. I var på DESPERAT jakt etter sminke. Oi, faen, nå ringer telefonen. Fant et helt fantastisk pudder fra L'oreal, kan vise det fram etterpå..."

  og der klarte ikke jeg mer. Mulig denne gutten har en strålende personlighet, men han er absolutt IKKE min type blogger. Så blir vel kanskje fæl på meg.

  Snorre

  07.feb.2009 kl.21:20

  Jeg liker ikke Lars Tangen. I motsetning til alle andre tilsynelatende, så synes jeg ikke han er unik. Han er gjennomgående falsk og ekkel. Dessuten forstår jeg virkelig ikke hva han har så mange lesere som han har for. Du finner akkurat det samme pisset på hvilken som helst fjortisnettbyprofil.

  Birgitte

  07.feb.2009 kl.21:29

  Han skiller seg ikke så ut fra standarjentene - de litt fæle.

  Signe

  07.feb.2009 kl.21:37

  Folk får gjøre som de vil :p

  >emilija

  07.feb.2009 kl.21:49

  han er fææææææææl.

  Jenny Michelle

  07.feb.2009 kl.23:32

  Jeg synes han er mer modig enn fæl. Men er enige med mange av grunenne til hvorfor noen kaller han fæl. Men skjønner meg ikke på "haters" som legger igjen mange stygge kommentarer, har de for bare Et sekund tenkt på at det kan være litt støtende å få høre at man er fæl?

  Thomas L

  08.feb.2009 kl.00:32

  Svar:
  Jeg hadde selvfølgelig regnet med at bare du kom til å knekke koden.
  Jeg hadde rett.

  Idelsy

  08.feb.2009 kl.12:09

  Å, Jack!
  Jeg synes det er kjempeflott at du tør å ta et oppgjør med dette, stå på!
  Fin blogg, forresten!

  Caroline Constanze

  08.feb.2009 kl.23:11

  Jeg synes nok dessverre han er fæl.

  The Teller

  09.feb.2009 kl.07:45

  Stian og Arkivet - jeg bare copy/paste eller "flytter skrift for faen" (som jeg fikk som erstatter-forslag for frasen) svaret deres.

  Det er ikke så rart at realitykonseptet fortsatt lever stort.
  Det finnes kandidater av slaget Tangen over alt.
  Stakkars.

  Marey

  09.feb.2009 kl.18:33

  Jackemann du er flink. Men jeg er fremdeles helt overbevist om at hele Lars Tangen er en stor spøk.

  Storm

  09.feb.2009 kl.20:18

  du har blitt utfordret. innfall.blogg.no

  Henriette

  10.feb.2009 kl.18:06

  Ååååh, hahahaha. Du er morsom

  Safarikjeks

  13.feb.2009 kl.22:21

  Han er absolutt modig som står frem på den måten, men jeg føler at han gjør seg til og later som om han er mer femi enn det han egentlig er.

  Charlotte

  04.mar.2009 kl.13:06

  Det er i hvert fall modig å framstå som så fæl som han gjør. Jeg har forresten møtt ham i levende live! Hurra lissom. ehe.

  Kristin

  08.mar.2009 kl.14:15

  Han får for all del lov til å være seg selv og gjøre hva han vil, men jeg liker han ikke. Han er den norske versjonen av Chris Crocker og det virker som at han bare er ute etter oppmerksomhet. Dessverre får han folk til å assosiere alt han er(brunkrem og lipgloss) med homofili noe som setter en dårlig sterotype for homofile.

  Paula

  23.mar.2009 kl.23:42

  Et lett "bytte" for naive unge jenter som syntes homofile gutter med sminke er det beste på jord. Jeg syntest det er synd han er så "stereotypisk" homo, da det finnes homofile som rett og slett ikke er sånn, men han passer inn i stanardbildet de fleste har. Finner ikke noe av interesse i bloggen hans av tekst eller bilder, rett og slett. Om det gjør han fæl vet jeg ikke, men uinteressant etter at jeg tok en titt.

  Skriv en ny kommentar

  hits