• Ironic,

  Hahahahaha og ha. 

  I bandtimene for tiden gjør vi en sang som heter Ironic av Alanis Morissette:


  Det er mulig jeg er sent ute med dette, da jeg egentlig ikke har hørt på teksten før. For andre uinnvidde, synger Alanis om en rekke ironiske situasjoner, som for eksempel at man blir frifunnet to minutter etter en henrettelse, at man får en flue i Chardonnayen sin, eller at det regner på bryllupsdagen ens.

  Det som skurrer litt, og det er mulig det bare er meg, er at overhodet ingen av disse situasjonene på noen måte kan beskrives som ironiske. Selv ikke små underutviklede planteplankton med sin artstypiske snevre forståelse av semantikk vil være i stand til å erklære noen av Morissettes utsagn som noe annet enn mer eller mindre uheldige.

  Trafikkork når du allerede er for sent ute? Det var ubeleilig. Ikke ironisk.

  Sann historie: Den amerikanske kommisjonen for Consumer Product Safety måtte trekke tilbake alle sine 80 000 merkelapper for sikre leketøy ettersom de hadde skarpe kanter, inneholdt blymaling, og på flere andre måter var skadelige for omnivore barn - ja det kan man vel si var litt ironisk.

  Men det skal være nevnt at når Alanis Morissette kan skrive en hel sang med og om ironi der ironi ikke forekommer, vil det kunne klassifiseres som noe ... ironisk. Til slutt må jeg jo si hun er veldig kul ellers, så det er jo mulig nettopp dette var intensjonen?

  Er du ofte plaget av ironi som at datamaskinen ikke virker når du hadde lyst til å bruke den?

  18 kommentarer

  C

  05.mar.2009 kl.01:19

  genialt innlegg, du har så rett :)

  spørrerunde på bloggen min!

  Filosofaen

  05.mar.2009 kl.02:57

  Reflektum partisipp... jeg tror jeg har funnet opp noe nytt...

  Maria

  05.mar.2009 kl.03:41

  Hahhaha, så sant, så sant. Alanis hadde vel en annen definisjon på hva ironi er, den gangen for hundre år siden når hun skrev denne låta.

  Merci beaucoup

  05.mar.2009 kl.07:23

  Vel, det er en god grunn til at det henger et ark over skrivebordet mitt med teksten "LES oppgave". Handlingene mine løper mye fortere enn hjernen, kolon bindestrek parantes.

  Åzniboy

  05.mar.2009 kl.07:43

  Ja.

  Jeg skulle bruke mr.dell (skolepc, kjempe dårlig) og så funka den ikke. WHAT. det var synd.

  The Teller

  05.mar.2009 kl.12:01

  Ironi er jo nesten mer pussig og artig enn irriterende.

  Stian

  05.mar.2009 kl.13:42

  Jeg skulle egentlig gjøre lekser nå, men så hadde jeg ikke lyst. Oh, the irony!

  Kivle

  05.mar.2009 kl.13:54

  Jeg liker ikke ironi. Føler det er så mange som ikke helt har skjønt det. Her er altså enda et eksempel. Flott innlegg. Stå på. Gjør en kjempe jobb. Det er i hvertfall helt sikkert.

  Frode

  05.mar.2009 kl.15:29

  Fantastisk, Håkon. Flere innlegg som dette. En sunn, kritisk og småpedantisk verdensanskuelse er akkurat hva blinde blogger og tankesløse mennesker i tillegg til meg trenger.

  selvforherligelse

  05.mar.2009 kl.17:37

  Tror du er ganske sent ute her, ja.

  Og jeg tror Alanis lagde en sang som heter "Irony" uten ironi i for at det skulle være ironisk, og derfor passer altså tittelen. For så lenge siden var det kanskje ikke noe problem med folk som misforstod hva ironi var. I den grad det er et problem. At folk hører sangen og lar de leie situasjonene passere som ironiske er vel kanskje... ironisk? Det blir kanskje for innviklet, ironi fungerer mye bedre hvis det er to helt tydelige motsetninger.

  Tiggeren

  05.mar.2009 kl.22:13

  Harr'u no'n kommentarer til overs? Sku så gjerne hatt no'n kommentarer på bloggen min, skjønner'u. Bare no'n få kommentarer asså, så det ikke ser så tomt ut der.

  Theme T

  05.mar.2009 kl.23:00

  Yes, der sa du det!

  ironi' -en (fra gr eironeia 'forstillelse') det å si det motsatte av det en mener på en slik måte at ens virkelige mening skinner igjennom

  Snorre

  06.mar.2009 kl.19:12

  Det regner når jeg føler for å jogge, det er heldagsprøve i norsk når jeg virkelig føler for å ha gym og jeg har mange idéer til blogging når jeg ikke har tid. Ja, jeg føler meg plaget av ironi.

  Kivle

  06.mar.2009 kl.23:20

  Min kjære mener at det kanskje var litt ironisk med han karen som var redd for å fly eller noe i den duren. Ikke vet jeg. Fint innlegg uansett.. Stå på. Gjør en kjempe jobb. Det er i hvertfall helt sikkert.

  Griffus

  08.mar.2009 kl.15:20

  Jeg er ofte plaget av ironi fra en god blanding av datamaskinen og blogg.no. Utrolig irriterende i lengden egentlig.

  Lleander

  08.mar.2009 kl.21:36

  Ironi kan være ganske gøy det? Heldigvis blir jeg sjeldent plaget av at datamaskinen ikke fungerer.

  Er det ironi når jeg, gjennom hele oppveksten, ønsket meg snø på bursdagen min - og når det endelig skjedde på 17-års dagen, ville jeg ikke ha snø/ga faen?

  Johanne Marie

  31.mar.2009 kl.18:48

  Ironi skjer aldri meg, jeg bruker mac, og den svikter meg aldri selv om kjæresten min mistet den i gulvet.

  sofie

  07.apr.2009 kl.17:55

  Skjønner godt hvorfor sjølveste filosofaen anbefaler deg, ja. Du er jo awesome!

  Skriv en ny kommentar

  hits