• Shit! Vi lever allerede!

  Fra tid til annen slår det meg at livet allerede er her, og da blir jeg litt stresset og tenker at noen burde ha gitt oss bedre informasjon før vi bare ble slengt ut i manesjen fra respektive livmødre. I brosjyrene sto det "spis mat, få barn!" skrevet med den store guloransje WordArt-stilen som for størsteparten av verdens befolkning er synonymt med upåklagelig design.

  Men det er så mye mer! Ikke laget av livet selv, naturligvis, men av de millioner på milliarder av mennesker som har levd før oss! De har alle kommet til verden for å spise mat og pare seg, og gått lei etter en kortere eller lengre periode. Denne post-primale kjedsomheten har ledet til en rekke fantastisk kompliserte systemer, f.eks.:

  - Pyramidene i Egypt
  - Damplokomotivet
  - IP-telefoni
  - Verdensomspennende distribusjon og salg av Pez-dispensere

  Og det er derfor jeg synes vi får urettferdig dårlig tid til å planlegge før vi blir født. Livet er jo tross alt en stor del av livet!

  Det er i dette øyeblikk jeg jeg tar meg et øyeblikks permisjon fra mine nitten år som levende vesen for å tenke litt over hvor mye jeg har gjort, og hvor mye jeg har lyst til å gjøre, som jeg ikke har gjort. Jeg er nemlig slik skrudd sammen at jeg mangler moderatoren "noen av de sistnevnte er ikke mulig å gjennomføre". Jeg slipper sjelden den tanken inn i mitt hode, da den alltid lager mye bråk og plager de andre gjestene.

  Men livet er i full gang, og jeg har vært i sørgelig få land. Jeg har aldri gjetet sauer i Mauritania, aldri tjent en formue fra to tomme hender, og jeg har aldri opplevd en skuddveksling. Når hovedquesten er å formere seg og dø, blir plutselig sidequestene veldig mye viktigere.

  Så hva har jeg gjort?

  - Jeg har seilt på en skute og forsøkt å sjekke damer med den
  - Jeg har gått et år på artistskole i Liverpool
  - Jeg har gått over til mac
  - Jeg har blitt kastet ut av Louvre
  - Jeg har sunget på radio
  - Jeg har startet en tradisjon
  - Jeg har sett kongenes dal i Egypt 
  - Jeg har pratet i over en time med en person som bare snakket japansk
  - Jeg har blitt bitt av en skilpadde i Minnesota
  - Jeg har rundet Zelda - Ocarina of Time
  - Jeg har takket nei til kokain da jeg var 11
  - Jeg har sagt at jeg elsket noen
  - Jeg har bestilt "det vanlige" på en café og fått maltwhiskey (jeg drar dit for å skrive hver lørdag)
  - Jeg har kysset på scenen
  - Jeg har levd et år under falskt navn
  - Jeg har blitt fakket for å ha stjålet en mandel
  - Jeg har smuglet firfisler inn i landet ved å gjemme dem i pringles-bokser
  - Jeg har skrevet en sang til en som ikke trengte den
  - Jeg har holdt konsert for 600 mennesker
  - Jeg har ringt på hos en person jeg aldri hadde møtt, og kysset henne som første hilsen
  - Jeg mistet jomfrudommen til samme person en halvtime etter
  - Jeg har lært meg å programmere
  - Jeg har drevet en (halvhjertet) webtegneserie
  - Jeg har kjøpt dress på impuls
  - Jeg har fått sju på en muntlig eksamen
  - Jeg har erklært meg som ateist på en halvside i Aftenposten
  - Jeg har kledd meg ut som tigger for å spionere på noen i offentlighet
  - Jeg har vært på TV som homofil superskurk
  - Jeg har blitt eliteruss (70 knuter)

  Og nettopp dette med russeknuter er litt spennende, for det er jo bare slike opplevelser i lite-versjon. I det virkelige liv er det ingen komité som setter knutereglene, og det er dermed heller ingen begrensninger. Neste prosjekt er å sykle fra Barcelona og hjem sammen med Frode.

  Hva har du gjort i livet?

  12 kommentarer

  Åzniboy

  25.apr.2009 kl.16:33

  Jeg har.. også gått over til MACkjøpt litt over 60 badeenderblitt parodierthatt bakhodet mitt på tv2overlevd en terroraksjon to gangerbegynt på en riktig linjerundet Yosihs Island på gameboymøtt folk som jeg har blitt kjent med over internettjeg har vel ikke gjort så mye mer som er verdt å nevne. I forhold til deg har jeg et kjedelig liv.

  Eira

  25.apr.2009 kl.18:23

  Jeg har holdt tale for 1500 mennesker.Jeg har spilt Helena i En Midtsommernatts Drøm.Jeg har spilt i en novellefilm som ble vist på tv2Jeg har danset tango som fireåring i et innslag på Norge RundtJeg har lest 25 bøker hittil i år.Jeg har reist mye.Jeg har lært meg å spille ukulele. Jeg har blitt helt fullstendig satt ut av en teaterforestilling.

  emilija

  25.apr.2009 kl.18:46

  jeg mener det samme som deg, eller det jeg har fått inntrykk av at du mener, nemlig at det er viktig å oppleve så mye som mulig i livet, at det er viktig å ha det gøy så mye som mulig, prøve alt, gjøre alt til gøy!jeg har ikke gjort så veldig mye, men jeg har...- blitt bitt av en hund- bodd i 2 land- ligget på gulvet på en bensinstasjon i en halvtime- tjent 200 kr. på masse stygge, selvlagde ting når jeg var 8- løpt fra helsesøster idet jeg skulle ta sprøyte når jeg var 6- holdt en blogg gående i(foreløpig) 7 måneder og 3 dager- gått ca. 700 m i gjørmete(og gjennomvåte) klær, etter å ha falt i en sølepytt- sunget på radio&- kysset en person 1 time etter å ha møtt ham for første gang

  Linda F

  25.apr.2009 kl.21:59

  Det er så mangt...Jeg har nytet livet fullt ut hittil, og det er vel det som teller.

  Atle

  26.apr.2009 kl.00:05

  Haha, homofil superskurk ! Jeg har klatret helt til toppen på norges 15 største fjell.Jeg har spist brunost med jordbærsyltetøy på.Jeg har snakket norsk med en engelskmann som ikke kunne snakke norsk, noe jeg ikke fant ut før han sa "i dont understand you".Og masse masse mer :)

  Frode

  26.apr.2009 kl.01:19

  ...og plutselig hadde han begynt å blogge igjen. du må bli flinkere til å si ifra, Håkon.- Jeg har bodd i Paris.- Jeg har fisket 18 abbor på én time.- Jeg har hoppet fra 12-meter.- Jeg har besteget Norges høyeste fjell.- Jeg har sett gnu i Tanzania.- Jeg har spilt på Det Norske Teatret.- Jeg har holdt foredrag for Utdanningsforbundet som elleveåring.- Jeg har måttet snike meg ut av Versailles-hagen over en vollgrav etter plutselig stengetid.- Jeg har besøkt 30 Rock.- Jeg har kantret med kano.- Jeg har blitt stanget i rumpa av en vær.- Jeg har gått en kilometer i strekk på stylter.- Jeg har hoppet i strikk (84 m).- Jeg har lært meg både engelsk og fransk.- Jeg har blitt sett av mer enn 400 000 seere i 5 episoder av en serie jeg skammer meg litt over.- Jeg har drept min egen kanin med kaninfor.- Jeg har blitt selvstendig næringsdrivende.- Jeg har illustrert en bok.- Jeg har solgt 44 magasinabonnementer på én kveld.Phju... faen. har ikke hele natta. Det får holde for denne gang.

  Periwinkle

  26.apr.2009 kl.13:24

  - Jeg har bodd i USA- Jeg har operert blindtarm på party tur i Kos, med døden rett i hælene.- Jeg har gjort 2 (hele) russeknuter hittil.- Jeg har vært praktikant på en filminnspilling- Jeg har blitt kidnappet av en mentalt ustabil pasient da jeg var ett.- Jeg har ikke drukket alkohol på 8 månederosv. :)jeg finner ikke på mer.. akkurat nå i hvertfall.

  Theme T

  26.apr.2009 kl.18:41

  kloke ord og fine tanker! kan jeg stjele en setning av deg og gjøre den til min egen? "Jeg slipper sjelden den tanken inn i mitt hode, da den alltid lager mye bråk og plager de andre gjestene."

  Anders

  27.apr.2009 kl.00:40

  Hvordan pokker i vold ble du kastet ut av Louvre?Noe av det mest nevnverdige som jeg har gjort er å ha blitt ranet av transsexuelle hele 2 ganger i 2 forskjellige land. Første gang på Bali Indonesia, andre gang i Nah Trang Vietnam, for henholdsvis 100 og 40 kroner.

  The Teller

  27.apr.2009 kl.07:43

  Du er en sterk sterk gutt som greide å si nei til kokain som 11 åring.Respekt!På den tiden sa jeg kun nei til poteter...

  Anna

  12.mai.2009 kl.20:05

  eey, jeg synes det er litt "slemt" å slenge ut så mye rar informasjon uten å forklare noe rundt :P Har du sagt A må du si B vet du.. Du har gjort MYE rart som du gjerne kunne gått litt mer i dypden på!

  Mina

  17.nov.2009 kl.15:57

  hva er det du prøver og komme fram til på bloggne din++ er ikke du litt gammel for og ha blogg?

  Skriv en ny kommentar

  hits