januar 2009

Tegneserier

Webtegneserier tar opp store deler av bokmerkelinja mi, og fordi jeg elsker å dele med andre, skal jeg nå gjengi alle tegneseriene jeg har lest fra bunnen av og opp. Dette er rekkefølgen de har bortover bokmerkelinja, det er bare å begynne å lese fra stripe nr. 1!

M:

m20050303

M er en fantastisk genial norsk stripeserie som produseres av den hengslete, noe piletisk begrensede nerden Mads Eriksen. Serien har røtter i selvbiografien og omhandler altså Mads' fantastiske liv, med populærkultur attåt. Halvparten av stripene er uforståelige for folk uten livserfaring, men heldigvis finnes det et helt forum for folk som ikke fikk med seg poenget i Mads' striper. For øyeblikket går serien i repriser, da fyren har vært syk, og antakelig ønsker å publisere i bladet sitt først.
Det er meningen at M skal være en daglig stripe.

Cyanide & Happiness:

cyanideandhappinessnewrules

Som mange bloggere etterhvert har oppdaget er dette en fantastisk kul tegneserie som drives av fire tegnere med forskjellige streker og samme makabre humor. I mine yngre dager var striper herfra ofte å se på bloggen min, og PotP ble opprinnelig laget ut fra dette strekmannkonseptet. Hverken voldtekter, mord, anoreksi eller Muhammed er for seriøst til å tulles med hos disse gutta.
C&H er en daglig stripe.

Looking for group:

lfg160x60003

Looking for group er en vakker og fargerik fantasy-parodi som har hentet navnet sitt fra et World of Warcraft-meme. I dette online-rollespillet er det en fordel å være del av en gjeng, så venneløse spillere kan fra tid til annen skimtes der de roper "LFG" - Looking for group. Serien er vel mer en historie enn en stripe, men passer alltid på å kaste inn litt comic relief her og der. Sentralt i dette prosjektet står den sadistiske trollkarlen Richard, som dreper barn men er god på bunnen.
Looking for group oppdateres mandag og torsdag.

Ctrl+Alt+Del

20070713

Med et navn alle bitre Windowsbrukere kjenner betydningen av, lager Ctrl+Alt+Del en dagligserie om livet til den videospillinteresserte Ethan. Mye av humoren er knyttet til spill, men det er såpass kommerst at du kan le med, selv om du ikke er en reser bak SixAxis-kontrollen. Siden har en voldsomt stor fanskare og tilogmed sin egen lille biserie kalt CAD-sillies.
Ny stripe får du mandag, onsdag og fredag.

Anders loves Maria

20080104

Anders loves Maria er en stripe hvis hovedfokus ligger på fortelling og ikke humor. Stripen handler om en svensk kunstner som gjør suksess i media men roter det til i kjærlighetslivet. Etter å ha pågått i nesten to år nærmer den seg nå slutten, men du skal få lov til å lese den fra starten av.
Ny stripe kommer litt her og der


The Abominable Charles Christopher

20071205

Den vakreste nettserien i historien, og til tider voldsomt vittig. Den avskyelige Charles Christopher er halvt menneske og halvt utyske, og strever seg stumt gjennom skogen på jakt etter identitet. Av alle dyrene i skogen er han den eneste som ikke kan snakke, men han er stor, sterk og kjærlig og er i ferd med å få et oppdrag.
ACC kommer ut hver onsdag.

XKCD

techno

XKCD står ikke for noen ting, men begynte som en upload av tegnerens forelesningsskisser. I dag er det Internettets aller mest intelligente tegneserie, som hver dag utfordrer deg til å ha fulgt med i mattetimen. Den er vanligvis morsom og veluttenkt, men også til tider romantisk og trist. Jacks favoritt!
Du kan få en daglig dose med XKCD.

Electric Retard

0020a

Electric Retard er en serie for barn, som oppdateres svært sjelden. Stripene er til tider hysterisk morsomme, men bærer ofte et litt kvalmende politisk korrekt preg av at den er laget for de søte små.
Electric Retard har gitt ut 26 striper til nå. Det var 24 i mai.

Hvilke tegneserier leser du?

Hva er unnskyldningen denne gangen, da, Jack?

*kremt*

Heroes. S1 Ep1-24.

Jeg har det ikke lett.

m20070917
m20070925
m20070927

Adelsslekten Barth

Lenge leve kongen!

Som allmektig på domenet, bøyer jeg meg selvfølgelig ikke for konger, men etter nøye opptelling virket det som et overveldende flertall ønsket at den ledige tronen til høyre der for tiden skulle befestes av Vebjqrns beskjedne korpus, så i monarkiets navn er dere alle nå pliktige til å bøye dere for den opplyste eneveldige herskeren av Barth, hvis årer vil strømme med blåfarget blod til den neste konkurransen går av stabelen. 

Nest etter Vebjqrn på rangstigen står en meget konkurransedyktig adel, som alle er verdt mer enn deg. Vi honorer dem i synkende rekkefølge.

Bartekandidatene!

!Husk at stemmene bare teller hvis dere kopierer favorittbartebildet inn i deres neste blogginnlegg!

Her er de altså, og jeg klarer ikke bestemme meg for hvilke som er de beste, så det blir deres oppgave. Til de av dere som sendte inn flere bidrag, har jeg bare publisert det beste. For å sikre en masse stemmer uten å måtte spamme folk (det har jeg ikke tid til) - stem på din bartefavoritt ved å følge denne enkle algoritmen: 

- Kopier din moustache de préférence inn i ditt nyeste innlegg
- Legg igjen en kommentar her når du har gjort det

Jeg teller opp stemmene og avslører vinneren på torsdag!


03

01

02

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

Så da er det bare å stemme i vei, folkens!

!Husk at stemmene bare teller hvis dere kopierer favorittbartebildet inn i deres neste blogginnlegg!

Bartebildekonkurransen,

Nå er det bare få timer igjen av bartebildekonkurransen! Send inn ditt bilde nå!

Et videobrev til TV2,

Etter at jeg ble tvunget til å innse at jeg kanskje ikke er verdens største blogger, har jeg nå gjort grundig research på hva det er de andre store bloggerne gjør som jeg ikke gjør. I tråd med våre anserinale venner, går jeg i gang for å kopiere som best jeg kan!


...og mens vi venter på svar fra mediehuset, håper jeg dere fortsetter å sende inn en masse bartebilder! Nå er det bare to dager igjen til kåringen!

Ikke glem å sende et bilde av deg eller noen andre med påtegnet bart til eloquentdiamond@gmail.com! 

Du kan få linken din på forsiden her helt fram til neste konkurranse!

tv2

NRK eller TV2?

Jeg er nok ikke en superblogger ... helt enda!

Da jeg drev og satte opp bloggbudsjettet mitt her om dagen tenkte jeg at det kunne være morsomt å sammenlikne min egen reklameinntjening med andre superbloggere. Og du kan tro jeg ble satt ut da jeg så resultatet som graf!
Photobucket
Det kunne faktisk virke som om jeg ikke tjente like mye som de andre!

Selv om jeg kanskje ligger på bloggtoppen i kvalitet, stil, sjarme og slike ting, fikk denne visualiseringen det til å gå opp for meg at bloggen kanskje ikke omsetter for så voldsomt mye. Og siden en superblogger i mine øyne er en riktig så uforskammet rik personasje, så kan jeg jo ikke kalle meg det før jeg har blitt søkkrik!

Etter grundig etterforskning har jeg kommet fram til at det er noe jeg mangler, som de andre bloggerne har. Derfor har jeg bestemt meg for å dra ut på eventyr for å finne den lille tingen som skal gjøre meg til superblogger igjen!

Jeg inviterer selvfølgelig til idémyldring:

Hva kan gjøre meg til en superblogger?

I mellomtiden må dere fortsette å poste bilder til bartebildekonkurransen min!

Vil du sitte på bartetronen?

mustaches

Konkurranser har blitt mer og mer populært her på blogg.no. I noen er det mulig å vinne gavebokser med avrevne hårpåser simpelthen ved å stille på en loddtrekningsliste, og hos andre må du eie et svindyrt speilreflekskamera og mye luguber kunnskap om ISO-funksjoner for i det hele tatt å få lov til å lese konkurranseteksten. Jeg synes begge deler er fryktelig kjedelig, og arrangerer herved en bartekonkurranse!
fyrstebilde

Det er veldig enkelt. Sett en bart eller annet uønsket ansiktshår på et bilde av en kjendis, et maleri, en annen blogger eller deg selv. Send inn bartebildet til eloquentdiamond@gmail.com. 

Du kan også tusje en bart på noen som har sovnet på fest eller liknende.
mustaches
De seks beste barteinnsenderne blir beæret med en høyadelig norsk tittel og lagret i et slags hall of fame. Vinneren får stå på tronen som er avbildet over, med link til egen blogg rett over sideannonsene mine, helt til neste konkurranse.

Vær kreativ! Send inn ditt bartebilde innen mandag 19.01.2009!

eloquentdiamond@gmail.com

mustache

Sic semper tyrannis?

Mord på deres lepper! Svovel og helvetesild! Her legger jeg ut et helt vanlig satirisk innlegg om nettpirater. Tidshjulet snur en halv radian, og vips knitrer kornmo bak mine leseres øyne!

I et tankeeksperiment gir jeg dere makten over Ida Wulff, hennes domene og alt som hører dette til. Ida Wulff, et medmenneske! Når morgenen så rinner, oppdager jeg til min skrekk hva slags demoner som velter fram fra de skjønne små pikesinn og guttestreker som legger synet på eloquentia.blogg.no. 

Jeg har aldri sett maken til brainstorming - tyveri, personangrep, psykisk vold, imagetortur og latterliggjøring! Spott! Hån! Maktfråtseri! Og ikke bare her, nei! Bloggeren Hundrings gjør nå butikk på sin ondskap, der han framstår som den manifeste despekt og ringeakt!

Jeg sier som Justin: I'm lovin' it!

Jaggu på tide å komme i kontakt med eders iboende sju, folkens! Mørkets time har kommet.

dutycalls

Nå får dere unnskylde meg, jeg har noen foreldreløse til ... middag.

Er du ond?

Splitte mine bramseil, det er pirater på ferde!

Som jeg antar en drøy fjerdedel av mine lesere fikk med seg i går, ble Idawullf.com hacket. Hennes velkledte header ble erstattet med et skuldermerke for organisasjonen Norwegian Internet Defense Force, som hevdet at angrepet var til for å gjøre nordmenn mer obs på internett-sikkerhet, da vi med tiden har blitt sløve.

Dessuten skrev de en personlig melding til Ida om at pepperspray ikke fungerer over TCP/IP.

Logoen hadde de knabbet fra JIDF (og retusjert i paint), som for ikke så lenge siden hacket en pro-palestinsk Facebookgruppe slik at det der sto "Israel rulez!" eller noe i den duren.

Nå er det kanskje jeg som er litt for glad i det ordet bare en tegneseriefigur kan uttale riktig...


...men jeg for min del vil kalle slikt for maktmisbruk. Ikke maktmisbruk i den forstand at man bruker makt til å fremme personlige agendaer, det støtter jeg hundre prosent. Nei, det jeg vil klage på er at disse piratene har brukt makten de hadde over frøken Wulffs hypertekstprotokoller til å gjøre noe som er så fantasiløst at det er direkte søvn-jævla-dyssende!

Hva med å late som om de var Ida for å se hvor lang tid det tok før folk merket forskjell? Stjele facebook- og msn-identiteten hennes med det samme slik at folk etterhvert ikke visste hva de skulle tro om hvem som var hvor?

Hva med å legge igjen spor etter en annen kjendisblogger for å skape en skikkelig intrige i bloggverdenen?

Hva med å bruke kreftene til å bekjempe kriminalitet og ondskap?

Hva med å ta sjampoene hennes som gisler og kreve løsepenger?

Jeg oppfordrer ikke til nettkriminalitet, men jeg prøver jo hardt å inspirere til oppfinnsomhet, her jeg synger mine innoverskuende hymner på eloquentia-domenet. Selv ville jeg blitt direkte beæret hvis jeg ble utsatt for et grundig komplott.

Hva ville du gjort hvis du kontrollerte idawulff.com?

(og ikke svar "gitt det tilbake", det er lov å være litt ond i blant)

Opptak fra førjulskonserten,

JACKASS


Det har tatt en drøy måned, men bevæpnet med en høysensitiv mobil fotonhåv er jeg nå tilbake igjen for fullt. Jack Diamond tar steget inn i 2009 med inspirasjon bak øya, lymfekjertlene fulle av satire og en narsissistisk personlighetsforstyrrelse som ikke lenger etterlater rust på sølvskjermen! 

Jeg spør:
Hva fikk du til jul i fjor?
hits