mars 2009

Dear Deer,

Med hagla i fjeset er gode råd dyre for det gode rådyret.

.

Ironic,

Hahahahaha og ha. 

I bandtimene for tiden gjør vi en sang som heter Ironic av Alanis Morissette:


Det er mulig jeg er sent ute med dette, da jeg egentlig ikke har hørt på teksten før. For andre uinnvidde, synger Alanis om en rekke ironiske situasjoner, som for eksempel at man blir frifunnet to minutter etter en henrettelse, at man får en flue i Chardonnayen sin, eller at det regner på bryllupsdagen ens.

Det som skurrer litt, og det er mulig det bare er meg, er at overhodet ingen av disse situasjonene på noen måte kan beskrives som ironiske. Selv ikke små underutviklede planteplankton med sin artstypiske snevre forståelse av semantikk vil være i stand til å erklære noen av Morissettes utsagn som noe annet enn mer eller mindre uheldige.

Trafikkork når du allerede er for sent ute? Det var ubeleilig. Ikke ironisk.

Sann historie: Den amerikanske kommisjonen for Consumer Product Safety måtte trekke tilbake alle sine 80 000 merkelapper for sikre leketøy ettersom de hadde skarpe kanter, inneholdt blymaling, og på flere andre måter var skadelige for omnivore barn - ja det kan man vel si var litt ironisk.

Men det skal være nevnt at når Alanis Morissette kan skrive en hel sang med og om ironi der ironi ikke forekommer, vil det kunne klassifiseres som noe ... ironisk. Til slutt må jeg jo si hun er veldig kul ellers, så det er jo mulig nettopp dette var intensjonen?

Er du ofte plaget av ironi som at datamaskinen ikke virker når du hadde lyst til å bruke den?

Omstrukturering,

Til nå har dette vært en ganske ordinær blogg uten noen særlig form for hensikt utenom egenpromotering. Siden jeg er så utrolig glad i meg selv uansett, virker det mer og mer meningsløst å opprettholde denne bloggen bare for å minne meg på det.

Som et ledd i at jeg driver og lærer meg å programmere, for til slutt å kunne virkeliggjøre et spillkonsept jeg i lengre tid har hatt på tungen, omkalfatrer jeg herved bloggen min til delvis skisseblokk. I tillegg til å kalle folk for stygge ting skal jeg også bruke domenet til publisere noen enkle designutkast og karakterer fra eventyrene til den standhaftige Jenevieve de Berre (første publiserte utkast under).

jenevieve
Mer info om Jenny kommer senere, men jeg kan røpe 
at spillet nok ikke vil bli laget i PowerPoint. Sorry folkens.

Men fra mine geniale prosjekter til andres geniale prosjekter - da vi var små, fulgte vi alle den noe sterile journalisten Tintin gjennom tegnefilmene på NRK eller seriehefter på skolebiblioteket . For et år siden kom det meg for øre at disse spennende historiene nå sto foran den store monetære vekten som heter Hollywood. Det første jeg tenkte, var: "Au, noen drar meg ut i kulda med tang!". Det jeg derimot tenkte da jeg hørte at Tintin skulle bli spillefilm, var: "Jeg håper de ikke ødelegger det!".

The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn skulle bli en 3D animasjonsfilm, regissert av Steven Spielberg, med Peter Jackson også lurt inn i styret. Det skuffet meg først, da jeg mener den originale tegnestilen gjør seg veldig godt for konseptet, men hør på denne uttalelsen Jackson nylig slapp på Variety:

We're making them look photorealistic; the fibers of their clothing, the pores of their skin and each individual hair. They look exactly like real people ? but real Herge people!

Og nå må jeg innrømme at jeg venter spent på en realistisk, motion capture-hyllest til Hergé - og gjenkjenner en "rise in the Levi's", som bandlæreren min sier, jo flere skuespillere som blir annonsert. De tar seg godt med tid for å hindre at denne første i en trilogi ikke skal floppe - filmen ventes ikke på kinolerretet før 2011.

img0103

Hva tror du om en fotorealistisk Tintin? Hawt og nææt?


hits