april 2008

Hit the road, Jack!

Det er en impulsiv handling; jeg har besluttet å spesialisere. Kutte tråder og tvinne de viktigeste hardere. Det er en tung beslutning, men vit at den kun er midlertidig.

anorsexya

Jeg forlater blogg.no for en stund, tar ut permisjon til eksamen er over. Men en gang mot sommeren vil jeg være tilbake med nytt design, nye språklige snirkler, satiriske skråblikk på hverdagslige hendelser, tanker om skjønnhet, og en aldeles grundig og utmalende revisjon av russetiden i innlegget "Jack is Back". Jeg lovte også at neste innlegg skulle handle om verdens beste sang, og siden dette ikke teller som et innlegg, er det bare å vente.

Skulle noen trenge å kontakte meg, i min dødtid, send en mail til h_orror@hotmail.com.

Jeg kommer til å savne dere alle, men kanskje i nevneverdig grad mademoiselle Beaucoup, som jeg er forlovet med. Du er intelligent, kjære.

Kos dere med disse to til jeg kommer tilbake!

yougotserved

The Achievement, the Sun, the Prestige, and the Truth

The Achievement,
Enda to russeknuter er oppfylt, i dag satt jeg under pulten en hel økt (enkelt), og Frode og jeg holdt erotisk sokke-dukketeater i nærmere femten minutter, for en fullsatt Aula. Nå skal det nevnes at de fleste satt og drev med andre ting, men vi nådde vel ut til sikkert 60-70 personer. Left Sock Story ble altså en suksess som det vil bli mulighet til å bevitne i all sin prakt når filmen om alle russeknutene blir lagt ut. Call me, I fuck for knots.

The Sun,
Here it comes. Åh, det er kanskje ikke noe deilig å ha tentamen i matte på torsdag, men med det været Tønsberg-himmelen kan skilte med, er jeg glad til, her jeg sitter på terrassen. Det er ikke en sky å se ... i nærheten. Ser man nøye etter, viser det seg at de alle ligger der borte i horisonten, og kaster skygge over Re Videregående Skole og omegn. Haha, suckers!

The Prestige,
Jeg har sett fire filmer den siste tiden, som var nye for meg. Og alle var de bra! Amalie og jeg skulle på kino, men da denne bare viste 10 000 BC, ble det hjemmekino i stedet. The Prestige var overraskende og velspilt, med fantastisk scenografi, og akkurat riktig mengde drøm. Mongoland var utrolig morsom, realistisk og rasende sær på samme tid. Det kan eg liga. Lørdag ble det ikke til at vi dro ut, så Alex og jeg lagde salsa i himkok og spiste fajitas. Til maten nøt vi David Lynchs mesterlige Blue Velvet, og deretter fikk vi Hundrings på besøk med en kamerat. A Night at the Roxbury var til tider hysterisk morsom.

The Truth,
Det er en del  som har lurt på om jeg tegnet tegningen fra forrige innlegg fritt etter fantasien, eller om jeg så etter noe. På det spørsmålet gir jeg alltid mange rare svar.
- Jeg hadde egentlig tenkt til å tegne bykjernen i Tønsberg, sett fra toppen av Råelåsen, men jeg er dårlig på arkitektur, så da jeg var kommet halvveis, liknet det så mye på en ballettdanserinne fra Svanesjøen, at jeg likesågodt fullførte den i denne stilen.
- Jeg har ikke tegnet noen ting. Jeg har bare en litt merkelig form på buegangen i nesen slik at hver gang jeg nyser, dukker dette mønsteret opp på arket. Jeg behøver bare å drysse på litt grafitt, og vips har jeg en fiks ferdig tegning. 
- Ute i kjøkkenhagen har vi noen litt rare urter, som kan fungere hallusinogent. Noen ganger når jeg tegner tilbereder jeg en mikstur av disse urtene, og glir inn i en slags transe der jeg skaper slike figurer.
Den folk kanskje ler aller mest av, er:
- Det er ikke jeg som har tegnet den, det er Daniel (2x skarptromme + cymbal). Sorry Daniel.

Sannheten er at en jente jeg kjenner danse ballett. Det er mange som gjør det, men du har de som gjør det på fritida, og de som leser om ballett og skriver om ballett og tenker på ballett, og kommer inn på ballettskoler overalt og jeg vet ikke hvor. En slik en var det som stappet et dansemagasin opp i synet på meg. Det var en positur fra Svanesjøen, som reklame for et ballettskomerke. Tror ikke det var Crocs.
"Tegn den." kommanderte hun, og jeg bare: "I will", og hun bare "Tnx<3", og jeg bare "no prob;)", og hun bare "rly, ur so kind & hot", og jeg bare "lol, tnx", og hun bare, "I bet the gurlz luv u, they should 'cuz ur the hottest", og jeg bare "don't tell me, tell the Qt gurlz @ blogg.no!", og hun bare "just copy-paste this conversation, then!". Sannheten sjmannheten.

And now for something completely different, an interesting array of questions.

1. Hva er din største sceneopplevelse (sett fra scenen, selvfølgelig)
2. Hva vil du si er den beste sangen som noen gang har blitt laget. Det neste innlegget skal handle om dette.
3. Facebook-trend: Ville du ha klint med personen som har kommentert før deg?
4. Ville du ha klint med personen som kommer til å kommentere etter deg?
5. Har du noen gang blitt seksuelt opphisset av noens blogg (ikke bilder)?
6. Har mennesket etter din mening en fri vilje?

(edit: Denne måtte med, red anm.)

vigilantesbreakthelawbutdothepublicafavor

Min store stolthet...

...er ikke den av på bloggen unevnte proporsjoner som vokser blant en kontrollert, men ikke underkuet populasjon av hårrøtter, når seksuelle antydninger blir framført av riktige mennesker med en tiltrekkende feromonutsondring. Alle dyr av definisjonsmessig hankjønn har en slik, i varierende grad av lengde og ytelsesevne, og det er ikke noe spesielt eller abnormt med min. Da ser jeg heller ingen grunn til å glorifisere den. 

Min store stolthet kan jeg faktisk vise til alle rundt meg. Jeg tegnet den for et år siden, så sjelden som jeg får tid til å tegne, er den ennå ikke overgått av noe cellulosebasert fra min side enda. Mine damer og herrer, møt Eloquentia.

n82071533114966757352
Hva skal jeg si, bildekvaliteten er noe redusert, men dere tar sikkert tegninga (2x skarptromme + cymbal).

Jack, the Pumpkin King

What have I done? 
What have I done? 
How could I be so blind? 
All is lost, where was I? 
Spoiled all, spoiled all
Everything's gone all wrong 

Jeg har nådd nye dybder! Jeg har uten tvil gjennomført min dårligste halvdagsprøve i fysikk noensinne! Dette var beleilig nok også den aller siste, og den som kommer til å telle mest på årets karakter... 

What have I done?
What have I done?
Find a deep cave to hide in
in a million years they find me
Only dust, and a plaque
That reads: 'here lies poor old Jack!'

Det finnes de som hevder at når livet gir deg sitroner, er det en oppfordring til å drikke seg snydens på tequila. Det finnes de som mener at man når man stikker seg på livets torner, skal bytte dem i en bøtte sjokoladeis og plasterlapper. 

But I never intended all this madness, never 
And nobody really understood, how could they? 
That all I ever wanted was to bring them something great 
Why does nothing ever turn out like it should? 

Der har du ikke Jack Diamond. 
Feil er til for å rettes opp! Mangler er til for å gi plass til det du ennå ikke har skaffet! Vi faller for å lære å stable oss opp på beina igjen. 

Well, what the heck, I went and did my best 
And, by God, I really tasted something swell
And for a moment, why, I even touched the sky 
And at least I left some stories they can tell, I did

Det er ikke tid for forråtnelse når det en tar matpakka og tankene med på veien når en går. Det gjelder å balansere på kniveggen mellom tid og hendelser, aldri dvele ved noe ... Livet selv er kanskje meningsløst, men vi forsøker da ikke gjøre det beste ut av det..? Vi skal gjøre mest mulig ut av det! Hver krik og krok skal oppdages, sevjen skal suges ut av alt vi kommer over. Fortida bak deg og baken vendt mot fortida!

And for the first time since I don't remember when 
I felt just like my old bony self again
And I, Jack, the Pumpkin King
That's right! 
I am the Pumpkin King!

Og da var jeg tilbake igjen. Våken som alltid! God morgen, Norge!
"God må'årn, Håkon..."

Jeg er faktisk full av ideer. Til Team Teatime, til blogginnlegg, til russeknuter, til boka mi, til sanger jeg vil skrive, til tegninger jeg vil tegne, og de er så gode, at hvis jeg bare får gjennomført en hundredel av dem, kan jeg leve på det i lang tid fremover.
left sock story
Skal man først lage sokketeater for å få russeknute, skal det ikke være noe dritt!

Jeg har ikke fått førerkortet!


Det har jeg ikke hatt tid til å forsøke på en gang. Men i dag fikk jeg selveste sortbeltelappen!

bg1205344274
Før jul gikk jeg opp til gradering i Taekwon-do, og er nå stolt bærer av det sorte beltet. Her er et sjarmerende bilde av hvordan jeg knuser to planker med sideslag på denne graderingen. Ansiktsuttrykket bør noteres.

I dag har jeg altså fått sortbeltesertifikatet, en liten førerkortformet plastbit som gjør at jeg må søke om å få bringe med meg dødbringende våpen for å slippe inn i US and A.

Når det gjelder russeknutene, var det disse jeg gjennomførte:
- Spise russekortet mitt
- Bite en førsteklassing i leggen (dette skal jeg fortsette med, det var veldig gøy)
- Gå med fisk i bånd en hel dag (ble guffent etter hvert)
- Ha med seg en usynlig venn (min het Arkibald Johnsen, han var schizofren, stakkar. Så ting. Jeg var utpekt som støttekontakt) 
- Gå på do på skolen og rope at jeg er ferdig og trenger tørkehjelp
- Spise tre berlinerboller uten å slikke meg rundt munnen

Men nå må jeg legge på, fysikkprøven kaller...

Russeknuter!

Nå har russeknutene kommet. Her følger en liste over alle jeg kan tenke meg å ta. De som er bankers er markert med asterisk.

 1. En flaske vin på ti minutter
 2. Sex i skogen under åpen himmel (ute på anbud, anyone?)
 3. Starte underskriftskampanje som ingen har hørt om, samle minst tredve underskrifter på en time*
 4. Rote med mer enn fem personer i løpet av én kveld (let's make it an occation, anyone?)
 5. Sex med medruss (anyone?)
 6. Sex med førsteklassing (anyone?)
 7. Kline med en av samme kjønn i tjue sekunder (anyone?)
 8. Kline med russestyremedlem i tjue sekunder
 9. Leke James Bond en hel skoledag (snike seg inntil vegger osv.)*
 10. Si nei en hel skoledag*
 11. Få fem lærere til å signere boksershorts*
 12. Skjenke et styremedlem under bordet*
 13. Polferd: gå på ski fra torvet, inn på polet for å så kjøpe drikke*
 14. Ha en seriøs samtale med mannen på fotgjenger-skiltet i ti minutter*
 15. Løpe gjennom en bil mens den venter på grønt lys*
 16. Krabbe i tog minst ti russ over den nye brua på Kaldnes (her trengs forsterkninger, bare å melde seg på)*
 17. Guide en buss mer enn fem holdeplasser (med innlevelse)*
 18. Seksualundervisning for en førsteklasse i minst ti minutter*
 19. Delta aktivt i en hel førsteklasseøkt*
 20. Sitte under pulten en hel økt med aktiv deltagelse*
 21. Aktivt svare feil på alle spørsmål fra lærere en hel dag*
 22. Svare i ?Jeopardy-stil? en hel skoletime (si pling, formulere alle svar som spørsmål)*
 23. Kle av seg til undertøyet og sitte i det en hel midttime*
 24. Leie en annen gutt inn i en matbutikk og kjøpe vaselin eller babyolje*
 25. Spandere is på hele GA-avdelingen*
 26. Kysse en politikvinne*
 27. Gå i pyjamas (slåbrok) en hel skoledag*
 28. Dra på byen med oppblåsbar date
 29. Klemme hundre personer på en time*
 30. Overnatte i hagen til en lærer og tilby denne frokost på morgenen
 31. Være utstillingsdukke i et butikkvindu i en klesbutikk i minst ti minutter*
 32. Kjøre ti runder i rundkjøringa med russebilen*
 33. Forfølge en førsteklassing en hel skoledag*
 34. Få signatur på puppen av russepresidenten*
 35. Samarbeide med en jente om å lage O'boy (avhengig av sjokoladoman mädchen)
 36. Kysse en i russestyret
 37. Spise et helt russekort*
 38. Ta av sko og sokker og deretter bruke sokkene i et erotisk dukketeater over en stolrygg i kantina under en midttime*
 39. Stå på et bord i kantina og lese en kjærlighetserklæring til et russestyremedlem*
 40. Spandere alkohol på presidenten*
 41. Underholde kinogjengerne i fem minutter før forestillingen*
 42. Plage russepresidenten til hun mener du har fortjent knuten*
 43. Kysse puppene til en medruss med høylytt innlevelse i tredve sekunder når det er midttime (anyone? Hvis ikke blir det Matias)*
 44. Gå sammenbundet med en medruss en hel skoledag*
 45. Få en medelev til å uheldigvis se kjønnsorganet*
 46. Stikke hodet ut av luka i aulaen og lese en erotisk novelle*
 47. Gi en sjokolademus til Signe Ulset*
 48. Spise 9 kinderegg, og bygge lekene på fem minutter*
 49. Delta i rebusløpet 7. mai*
 50. Gå til en frisør av det motsatte kjønn og spørre om assistanse til å lage pulesveis*
 51. Løpe i bare boxer over kanalbrua*
 52. Gå på do på skolen, og rope "Jeg er ferdig, kom og tørk!" i fem minutter*
 53. Stjele matpakka til en førsteklassing, for deretter å spise den*
 54. Sette en L på en politibil*
 55. Gjemme en russebil som ikke er din*
 56. Bestille en pølse på en bensinstasjon med ropert*
 57. Svare halleluja til alle lærerens påstander en hel time*
 58. Simulere orgasme i aulaen*
 59. Smøre trynet til en førsteklassing med en softis*
 60. Komme inn på 20-års aldersgrense iført russedressen*
 61. Kidnappe en pult fra et førsteklasserom, iført finlandshette*
 62. Gå med en fisk i bånd en hel dag*
 63. Bestille pizza og få den levert på klasseromsdøra i en time*
 64. Kline med en medelev i timen til læreren blander seg inn
 65. Gå inn på apoteket og kjøpe en angrepille ved hjelp av kroppsspråk (uten russetøy)*
 66. Fiske i et kumlokk på torget*
 67. Danse fugledansen på et bord i aulaen i midttimen i minst tre minutter*
 68. Bite en førsteklassing i leggen*
 69. Tequila-super: sniff saltet, shot tequilaen, og ta sitronen i øyet*
 70. Gå inn på bensinstasjon kun iført håndkle, med vått hår og mascara under øynene, og kjøpe sjampo*
 71. Gå inn i en dyrebutikk og spørre om de har bollemus*
 72. Ta med en sixpack med pils og by alkoholikerene i byen på en øl (denne er helt usmakelig, jeg skal anmode å få kjøpe en sixpack med cola, eller spandere vafler på gjengen)*
 73. Melde seg til politiet for epleslang*
 74. Spise tre berlinerboller uten å slikke seg rundt munnen*
 75. Sette seg ned på et første- eller andreklasse-bord og delta aktivt i samtalen*
 76. Spise fire 250 grams melkesjokolader på ti minutter
 77. Låne bind, tampong eller kondom av en tilfeldig forbipasserende*
 78. Overnatte på rektors parkeringsplass*
 79. Lese pornoblader på skolebiblioteket med stor innlevelse for en førsteklassing*
 80. En hel skoledag uten verbal kommunikasjon med noen medelever eller lærere*
 81. Synge nasjonalsangen før en film på kino*
 82. Spise en hel yoghurt uten hendene*
 83. Gå med svømmeføtter en hel skoledag*
 84. Snakke med en usynlig venn en hel skoledag*
 85. Drikke en hel flaske med whisky på en kveld, og møte opp på skolen dagen etterpå
 86. Kjøpe Teena Lady på apoteket med en grundig forklaring på hvorfor du trenger det*
 87. Auksjonere bort matpakken min til en første- eller andreklassing*
 88. Få stempel på rompa fra et utested*
 89. Spandere en drink på et styremedlem*
 90. Ta Ludvigsen på hodet og rope "førstemann til månen!"*
 91. Spandere maten til en vilt fremmed på McDonalds*
Alle skal selvfølgelig filmes: alt i morgen skal jeg 
-ta med en fisk i bånd
-klappe Ludvigsen på hovudet
-snakke med en usynlig venn
-holde dukketeater i aulaen
-bestille pizza
-spise et russekort
-gå med slåbrok
-delta aktivt i en samtale på et første- eller andreklasse-bord

Og er det noe du kan hjelpe meg med, ikke nøl med å ta kontakt!

Time off,

Det finnes en haug med beskrivelser av hva som er forskjellen på gutter og jenter. Når man finner ut at det er et eller annet som ikke er likt mellom en selv og kjæresten, har man veldig lett for å gjøre dette til en allmenn lov. En av disse allmenne lovene jeg har hørt, er den om at menn har behov for å være alene og sysle med egne ting, mens kvinner aldri har behov for tid for seg selv.

Dette regner jeg med det finnes kvinner der ute i bloggverdenen som lett kan avkrefte.

Men for min del, som herremann, stemmer det. Dette er noe av det jeg anser for å være en grunnsetning i min personlighet, og en av mine minst forsonlige egenskaper. Jeg bruker tid på å pleie hobbyer. For meg selv.

Dette fører noen ganger til veldig pussige prioriteringer. Hvis jeg har matteprøve dagen etter, og mine småbrødre har fått Donald i posten, må jeg for eksempel lese Donald-bladet. Det hender ofte jeg kommer for seint til bussen fordi jeg er treig om morgenen, men det hender også jeg kommer for seint fordi jeg hadde litt ekstra god tid, og plutselig fikk lyst til å spille piano. Jeg leser Harry Potter-bøkene for mine småsøsken (på morssiden er vi ferdig med alle sju, samt de første tre i om Baudelaire-barna, på farssiden er vi snart ferdig med halvblodsprinsen, og vi har også lest Artemis Fowl og den første Phenomena-boken). Når jeg skal lage et foredrag, legger jeg aller mest tid ned i å leke med PowerPoint-presentasjonen. Jeg tror nok jeg er en av Norges ledende eksperter på PowerPoint. Du er skeptisk. Jeg skal vise dere en gang.

Jeg forventer ikke at folk rundt meg skal forstå dette, men jeg tror at en, hvis en er i stand til dypere tolkning av sinnsbevegelser, ser årsakene ligge for dagen selv i det lille kildematerialet som bloggen min allerede holder. For de som ikke søker å forstå er det nok å vite at det er slik.

Hva har skjedd Håkon?! Du skriver jo alltid morsomt! Dette var bare kjedelig..! Interessant, men dog?

bed

Jeg beklager så mye. Jeg måtte bare lette mitt hjerte for en følelse. Spaltisten er tilbake om kort tid. Kos dere med denne teikneseria i mellomtiden. Neste gang skal jeg fortelle hvilke russeknuter jeg skal ta, kanskje jeg trenger nettopp DIN hjelp?

Og til slutt: er du et hobbymenneske, eller er du uten unntak sosial?

Tubofobi og sminke-fetish,

Den kanskje hittil minst åpenbare overskriften i år blir ikke etterfulgt av noe umiddelbart oppklarende, men tro meg, alt skal tjene sin hensikt. For dere som bare leser bloggen min for å høre om hvordan det går med meg, skal jeg ta dagboka først:

Nerdekvelden i går, ble ikke så veldig nerdete. Temaet for antrekket var "White and nerdy", jeg hadde kjøpt en ny tee med røde og hvite striper nokså ujevnt fordelt (ingen polkagris- eller franskmann-alarm, altså), som jeg kombinerte med den sorte Pierre Cardin-jakka jeg brukte som Harald Langemyhr, gråbeige Acne-jeans, mine nye sko fra SUPERGA og et brunt belte. Denne teksten kommer kanskje til å bli erstattet av et bilde.

Uansett matchet ikke nerdekvelden temaet "nerd". Thea og jeg skulle LANe, men det ble det ikke noe av, fordi Michelle, Alex og Truls også kom, og da følte vi oss så dumme der vi satt og skrek: "Nå kommer han zombien igjen! Trykk der, fort!!", at vi valgte å være sosiale, sprette ølen, ta jomfruhinna på den nye Dolly Dimple's-restauranten (helt fuckings greit, og for høy pris), og tenke på å kjøre på konserten snart.

Har dere hørt om rørleggersprekk? Nå skal jeg fortelle om fyren som sto foran oss mens oppvarmingsbandet, det eminente Casual Rap Orchestra, ledet av parapparapperen Freddie (som jeg ikke kjenner, men som virker som en real fyr), spilte. Mer om bandene etter pausen, der vi vil skildre rørleggerforeningens æresmedlem.

For det første dansa han som Leroy i Stampa med Leroy, når Leroy også er rusa på bompisaft. Han sto - bare - ikke - stille, og det var bare så latterlig å se på, at vi bare måtte stå bak ham og herme, hele gjengen. Plutselig sa Truls:
"Putt på en femmer, så danser'n!"
Og da så vi sprekken. Fra genser til bukse var det et evig langt område der en ravine av gigantiske dimensjoner bare brettet sitt lysslukende sorte hull ut og forstyrret konsertens selve rom-tid kontinuum. Samariaravinen gikk og la seg nedpå litt. Ginnungagap bleknet i forhold. Svaret på den uløste gåten om mørk materie var å finne der inne, og vi gjettet at vi ikke ville like det, så vi undersøkte ikke nærmere.

Men Rap Orchestra svingte som alltid, og SuperFamily likeså. En kan si hva en vil om god musikk, men "Taxi Dancing" er bare helt knall. Etter konserten kom den obligatoriske encoren, og de trøkket først til med en kort rolig låt, før vokalisten lot et ord henge igjen i luften: "The Radio".

...has expressed concerns about what you did last night
I can't wait to see you come back home 
Well, the radio has expressed to me that Georgia is on my mind 
I can't wait to see you come back home.

Ah, hvilket cresendo står ikke den sangen for? Jeg var fortapt. Gleder meg allerede til både Stavanger-russetreffet og Slottsfjellfestivalen... Uansett campet jeg over på sofaen til Thea når kvelden og byturen var over (her sto jo alt nerdeutstyret), og Michelle, Thea og jeg ble sittende og prate en stund før vi la oss og enda lengre etter vi sto opp igjen. Nå kommer vi snart til temaet.

Jeg har allerede skrevet et innlegg der jeg forteller om at jeg noen ganger er enkel. Underforstått: oftest er jeg komplisert. Denne yin/yang-dualismen er et veldig viktig samspill i vesenet Håkon, og kommer til uttrykk i de merkeligste ting:

Tubofobi og sminke-fetish. Hadde Alex lest bloggen min, hadde han drept meg for å ytre de to begrepene. Han hater nemlig nå noen bruker "fobi" om noe de generelt misliker littegrann, og "fetish" om noe de synes er bra. Hvis du sier: "Jeg har skofetish"
...mener Alex at du burde henges dersom dette skal bety at du er glad i å kjøpe sko. Fetish er reservert for en sykelig seksuell tenning på interesseområdet. Jeg modererer altså min fobi og min fetish til ikke overhodet å bety det Alex legger i ordene. Yin og yang. På den ene siden synes jeg ord som tube, tutt, slurp og prupp er ekle. Jeg synes det er ekkelt når noen klemmer ut ketchup av en ketchup-flaske og når noen drar opp håndkrem fra veska ved enhver anledning. Det er en god grunn til ikke å bruke håndkrem, det at det gjør en på lang sikt tørrere på henda. En blir avhengig av håndkrem. Jeg vil ikke være avhengig av noe, og unngår derfor håndkrem. Men jeg synes også det er ekkelt når håndkrem trykkes pruppende ut av flaska si overalt og i alles nærvær. Særlig når man slutter å trykke på flaska, og den blåser seg opp igjen med lyden suuuchrpluuuuuschrlpuuuiiit. Dette er jeg ikke alene om, Hundrings er enda verre enn meg. Selv har jeg ingen problemer med å bruke f. eks. solkrem.

Også overdreven sminkebruk blir helt feil for meg. Hun tror hun blir like naturlig som Dream Matte Mousse-reklamen av å dyppe hodet i brunkrem og d(r)ysse det ned med solpudder? Resultat, hun ser loete ut i ansiktet. Filt-looken. Ikke pent.

Men! Jeg skal innrømme, ikke nødvendigvis en svakhet, men en ørliten tiltrekning mot korrekt, profesjonell bruk av sminke, det være seg scenesminke eller catwalkmodeller. Jenter i parfymereklamer (så unaturlige de enn ser ut) er hottere en det pornooplegget alle maser om HVA DAG SOM HELST.

carina3953415f
Nei.

mmsopsingleid434889namedsc007431196631941
Nei.

simplyspringemail
Ja.

s520411loreal02i04
Ja.

gunsnroses4
Ja.

parishilton6
Uggwuhææe, nei!!!

n5842400334513174983
Nei.

haydenpanettiere1024x76827490
Ja.

n6099546663912717282
J... Nei! Nei nei nei nei.

Det er altså ikke gull alt som glimrer, jenter.

Right back to the track, Jack!

Hi - Hi! We're your Weather Girls - Ah-huh -
And have we got news for you - You better listen!

Jeg var på konsert i går, og jeg var ikke den eneste som hadde tatt turen til Eik lærerhøyskole for å se Animal Alpha! Det var hvertfall ... flere andre der, minst!

animalalphapresse1
Konserten, arrangert som en del av Hælja 08, inneholdt både opp- og nedturer. Oppvarmingsbandene var dyktige, men spilte ikke ny bøljemusikk. Til tider hørtes det ut som om de spilte samme låt mange ganger. Nok om det. Animal Alpha lot ikke det dårlige oppmøtet gå ut over sin opptreden, og gjorde sin vante teatralske akt med en god blanding av nye låter og gamle måter.

Jeg var på konserten med min gode venninne Thea (uten noen videre mening bak det, thank you very much), som dro for å se en av hennes gode venner (nudge nudge, wink wink, say no more!) spille gitar. Jeg, som da presisert er singel, kom i prat med en veldig søt jente som studerte for å bli lærer, det viste seg at hun var 27 år gammel. Jeg sa jeg aldri hadde trodd det (å, Håkon, din lille flørt!), og vi ble enige om at over fylte 20 eller 25, var det et kompliment. Vi pratet sammen, og delte mange av de samme meningene om lærerstanden (jfr. innlegget "Påskemorgen slukker sorgen"), og jeg tror hun var så lettet av å prate med noen som hvertfall hadde et par kg allmennkunnskap i bagasjen, at det tok lang tid før hun spurte hvor gammel jeg var. Jeg nevnte dette, og merket meg i et flyktig øyeblikk at to eller tre ting klikket på plass bak hennes blekblå retinae. Aahaha, det ligger pent lite prestisje i å sjekke opp en som er nesten ti år yngre enn seg!

Jeg holdt meg sammen med Thea under resten av konserten, og nikket bare hadet til denne jenta før jeg skulle gå. Da sa hun, ordrett:
"Jeg gav deg telefonnummeret mitt, ikke sant?"
Dette kom bardus på Håkonyngelet fordi det bare kunne bety en av to ting. Enten var det helt standard prosedyre for henne å utveksle telefonnummer med alle nye venner, eller det måtte være en åpenbar måte å ikke gå glipp av sjansen til gjenforening. I min forbauselse og ølrus gjentok jeg bare nøkkelordet i setningen hennes:
"Huh? Telefonnummer?"
"Ja," sa hun avventende. Jeg visste ikke hva hun avventet, hva skulle jeg med det? Så jeg sa nei det fikk jeg ikke, hva skal jeg med det.
"Ja, hvis du ville kontakte meg eller noe, da, liksom!" Som om det var den mest åpenbare handling etter å ha vært enige om læreryrkets underminerte status som akademisk beskjeftigelse. Dette ble for dumt, tenkte jeg, og så ut som et spørsmålstegn. Dette var åpenbart ikke den reaksjonen hun hadde ventet, så hun tenkte hun skulle lede meg på veien (i tilfelle jeg hadde blitt hjerneskadet eller noe):
"Ja, men så, ta opp telefonen din, da, så skal du få det!"
Jeg klarte selvfølgelig å føle meg veldig dum, der jeg suggesivt plukket opp telefonen fra lomma, mens jeg vekslet mellom å titte på henne og en mann på hennes alder (og min lillebrors mentale alder), som satt ved siden av. Hva gjør man? Tøffe folk takker nei, på en kul måte. Hadde det ikke vært så surrealistisk, hadde jeg tenkt kjapt nok til å si noe kult. Slevin Kelevra-kult. Jeg gikk.

Min muse Eloquentia, ånden som leder min tunge, hadde latt meg forsøke selv. Hele veien hjem, kom hun derimot med forslag på hva jeg burde ha sagt.

I dag er en ny dag, og Superfamily spiller på Hælja.
superfamily
Dette er ikke den samme Superfamily som spiller på hælja.


Før jeg skal på konserten, skal jeg nerde en liten stund. Thea, som ikke er type dataspill-jente, har fått tak i et fordums dataspill, "King's Quest", som jeg aldri har hørt om. Hun spilte det derimot mye som liten. Jeg har takket ja til å dra bort til henne og teste det under påskudd av at vi gjorde det til et LAN-vors, med tilhørende Dolly Dimple's-pizza og PCer i sammenkoblet modus. Kan bli festlig.

Fordi jeg ikke har vært på bloggen en stund, har jeg hatt få kommentarer i det siste, og må endre på det. Derfor må jeg stille dere fire spørsmål. For å være tilstrekkelig interessant må spørmålenes svar være relevant for andre bloggere, de bør ha en viss hjemmel i teksten, de må kunne relateres til sex, og om man er like bra som andre og alt det der. Altså:

1. Hvor går den øvre aldersgrensen på kjæreste/one night stand for din del?
2. Hvor går den nedre aldersgrensen?
3. Er det skillz eller tabu å kline med en som er mye eldre enn en, og er det her forskjell på gutter og jenter?
4. Hva slags seksuelle legning vil du selv si at du har?

Periodiske likninger, shmeriodiske likninger.

I dag blir det ingenting mer fra meg. Ikke blogg. Ikke kommentarer. Ikke bilder. Ikke facebook. Ikke lister over hva jeg ikke skal skrive. I morgen er det nemlig matteprøve i periodiske likninger, og jeg må faktisk øve meg god og mett før jeg tar fatt på den.

(Removed due to the Damokles-issue, red anm)

Med vennlig hilsen Håkon

Fra... nå!

Hi there, how do you blog?

I dag er det på tide å lure på noe. Det finnes en haug med måter å blogge på, mens kommentering kan deles opp i fire fraksjoner. Du har de som svarer på kommentarer på bloggen til kommentøren, og de som svarer alt på sin egen blogg. Og så har du de som venter til bloggen har fylt seg opp med kommentarer, og dernest svarer hver enkelt i samme kommentar. Jeg ligger i den siste gruppen, som størstedelen av tiden kommenterer på kommentørens blogg, men som samler opp kommentarer til noen spesifikke spørsmål og svarer i bolker på egen blogg.

Jeg merker at det er lett å glemme å sjekke om den kommentaren jeg har gitt, blir besvart på bloggen jeg kommenterer, jeg sjekker for det meste bare de bloggene som ligger på mine egne linker, og de som har kommentert hos meg.

Hva gjør du, og hvorfor gjør du det?

Til slutt en morsom teikneserie, fordi innlegget var så kjipt.
n79590548214322629676
Takk til Sabine for at jeg fikk låne denne.

Det annenrangs kjønn,

I dag skal jeg snakke om tre ting: 
1. Tommelen min,
2. Viktoriatiden
3. Ettervirkningene av Simone de Beauvoir

1. Tommelen min ble skadet i gymmen i dag. Det finnes lærballer. De spretter godt, og er harde. Det finnes skumgummiballer, de spretter dårlig men de er myke. Og det finnes de litt hardere gummiballene, som er den gylne middelvei mellom spenst og mykhet der disse er idealet. Denne typen ball ble tatt i bruk i kanonball-oppvarmingen vår, og jeg klarte på mystisk vis å ta den i mot så fullstendig feil, at jeg forkrøplet blodåresystemene i tommelmuskelen. Den fyltes med blod, og nå kan jeg ikke tegne på to uker. Er jeg flink til å bevege på den, kan det kanskje være jeg klarer meg med én ukes rekonvalesens.

2. Man har det pompøse fra barokken, det duse fra 60-tallet, det enkle fra minimalismen, det sprelske fra 50-tallet, det stilfulle fra 30-tallet, og det burleske fra etter århundreskiftet...
...også har man det stive, grimme og mørke men framfor alt vakre fra viktoriatiden. Og i dagens idylliserende media tar selvsikre estetikere denne idéen til et nytt nivå og skaper noen av de vakreste plagg som finnes. En hyllest til emo-kidsas idealer:

bilde1
Victor og Victoria fra filmen Corpse Bride

01
Violet, Klaus og Sunny Baudelaire fra Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

sweeneytodd01
Sweeney Todd og Mrs. Lovett fra Sweeney Todd, the Demon Barber of Fleet Street

3. Så vil jeg uttrykke min respekt for en dame ved navn Simone de Beauvoir. Hun er død nå, men hennes eksistensialistiske ideer har definitivt formet den verden vi lever i i dag. Etter å ha lest et par utdrag fra en av hennes viktigste bøker (Det annet kjønn, som omhandler hvordan kvinner blir påvirket inn i en immanent livsrolle), er jeg mektig imponert over slik en evne til refleksjon, og til å uttrykke seg så uangripelig elokvent.

MEN! Ettertiden er ikke så klok som idemakeren, og likeverd er ikke oppnådd i vår verden. Noen steder prøves det for hardt, andre steder for dårlig. Her i Norge er det for eksempel lett for gutter å vokse opp og føle seg rett og slett annenrangs. Vi har en kjemioppgave der to elever diskuterer en påstand. Den éne har feil, den andre har riktig. Jenta har naturligvis alltid riktig. Hadde gutten hatt rett, ville folk syntes det var upassende og mannssjåvinistisk. Det er mulig lønnsforskjellene fortsatt er i guttas favør, men opp gjennom skolen blir vi bare konfrontert med statistikk på stereotyp med at vi er smålige, voldelige, uettertenksomme, dumme og sjåvinistiske. Jeg likte aldri å sammenlikne meg med de stereotypene, jeg...

Good evening Vietnam!

Jeg åpner dagens innlegg med å skrive at det kommer til å bli et kort et (i fortidsrelativ forstand). Nå som jeg har skrevet nettopp det, er det vanskeligere å bryte løftet.  

(Removed due to the pressing matters of the Damokles issue, red anm.)

Over til et par motebilder. Sommeren blir nok lys for meg i år, uten at jeg skal miste enkelte sorte og fargerike detaljer av den grunn.

Her er et eksempel på et antrekk for norske somre fra CK:
najs ck
Så hvitt blir det nok ikke, men med tanke på skoene jeg har kjøpt og planer om anskaffelse av en liknende jakke, går denne "the Island"-stilen rett hjem.

00090m00140m00310m
Hvis jeg begrenser meg klarer jeg nok å nå igjen den mørkere skinnhanskestilen når høstsemesteret tar til (her representert ved Roberto Cavalli). Men vi samler bare inn kunnskap og tar innkjøpene som de kommer, som alltid. Det er gøyere med shopping når den ikke er målrettet. Igjen vil jeg trekke oppmerksomhet mot håndvesken som jeg snart vil måtte anse som et must.

Ble ikke spesielt reflektert i dag, men det får være det samme. Helt til sist, lufter jeg et spørsmål rundt russetiden som nærmer seg meg med kuling-skritt:

Hvis du er for ung:
1. Skal du være russ når du blir gammel nok?
2. Har du tenkt til å være med på russebil eller -buss, og hva skal den i så fall hete?
3. Skal du på blogg-treffet?

Hvis du er gammel nok:
1. Skal du være russ i år?
2. Er du med på russebil eller -buss, og hva skal den i så fall hete?
3. Skal du på blogg-treffet?

Hvis du er for gammel:
1. Var du russ?
2. Hvilke knuter tok du?
3. Var du med på russebil eller -buss, og hva het den?
4. Skal du på blogg-treffet?

All work and no play makes Jack a dull boy,

...faktisk ikke et filmsitat, men opprinnelig et uttrykk fra James Howells idiomordbok "Proverbs in English, Italian, French and Spanish" som kom ut i 1658. Dette derimot, er et filmsitat:

-Yes, me. Me, me, me.
-Me too.

Og denne bloggen skal for det meste handle om meg, som utlovet.

Mitt navn er Jack Diamond*, jeg er en 18 år gammel gutt, og jeg bor hos min mor på Råel, som er Tønsbergs desidert fineste strøk, mye takket være meny-butikken. Jeg bor også hos min far i Rambergåsen, som er på den andre siden av Tønsberg. Foreldrene mine er altså skilt, men de jobber sammen og kommer godt overens, og dessuten var jeg to år da det skjedde, så jeg husker ikke så mye.

Ellers kan jeg fortelle at jeg også i hverdagen er god på ikke å huske så veldig mye. Dette innebærer ikke kunnskap og tall, hendelser og tankerekker og sånne ting, men mobiler og nøkler og når jeg skulle være hvor og når jeg skulle gjøre hva. Det er vanskelig, det. Vi samler disse under adjektivet distré, jeg er en distré person. Og jeg liker egentlig litt å ha det sånn.

Mange vil nok si jeg er en overlegen drittsekk, hvertfall hvis jeg truer dem med pistol til å si "jeg er en overlegen drittsekk". Slår alltid an på fest. Men jeg er altså ikke overlegen, jeg er bare en eksistensialist med aksiom i meg selv. For de av dere som måtte tygge litt på den der, jeg har en tilbøyelighet til å bruke narsissisme som moralsk støtte. For de av dere som måtte tygge litt på den der, jeg har en gang hatt mindreverdighetskomplekser, men har funnet ut at ved å like både mine gode og mine dårlige sider, er det vanskeligere å bli deprimert. Prøv du også, da vel!

Narsissisme
(Advarsel: Bruk med måte. Bør ikke inntas sammen med troen på fri vilje eller stormannsgalskap, da bivirkninger kan oppstå) 

Amor Fati 
av Andre Bjerke

Ikke som en Cæsar gjorde, 
skal du med et sverd bevæbne 
deg mot verden, men med ordet: 
Amor Fati - elsk din skjebne.

Denne formel skal du fatte 
som din sterkeste befrier: 
Du har valgt din sti i krattet. 
Ikke skjel mot andre stier! 

Også smerten er din tjener. 
Lammet, sønderknust, elendig 
ser du at den gjenforener 
deg med det som er nødvendig. 

Også fallet, også sviket 
hjelper deg som dine venner. 
Dine nederlag er rike 
gaver, lagt i dine hender. 

Engang skal du, tilfredsstillet 
av å bli din skjebne verdig, 
vite: Dette har jeg villet. 
Alt som skjer meg, skjer rettferdig. 

Si da, når din levegledes 
grønne skog er gjennomvandret: 
Intet vil jeg anderledes. 
Intet ønsker jeg forandret.

Kanskje et litt banalt dikt, som oppsummerer Friedrich Nietsches forsvar mot den lett sinnsbedervende nihilismen.

Nok pølsevev, vi hopper over til spørmålene deres:

Hundrings:
Hva er ditt mål i livet, Jack Diamond?
- Å fullføre boka mi. Deretter å fullføre resten av bokserien.
- Jeg har også et par undermål, som går på å være fornøyd med hvordan jeg har utnyttet livet mitt når jeg dør. Omtrent som den følelsen man har når man har utforsket hele kartet i spill som Age of Empires, Heroes III eller Diablo.

Helene:
1. Røyker eller snuser du?
- Nei overhodet ikke. Jeg prøver å holde meg unna alt som er avhengighetsskapende, fordi det begrenser meg. 
Jeg bruker ikke:
- røyk
- snus
- opiater
- hallusinogene stoffer
- lipsyl
- håndkrem

Har tapt kampen mot:
- luft
- vann
- mat

2. Flaueste øyeblikk?
- Det var en sykt irriterende jente på barneskolen som alltid skulle blande seg opp i ting. Vi mobbet henne en del, og det sier litt, for jeg var litt av en nerd selv. Fortsatt mener jeg at hun fortjente det, fordi hun begynte. Vi prøvde ofte å gjøre opp for oss og å slutte å mobbe henne og være greie mot henne, men hun var bare sjukt dust. Tough luck. Uansett, var jeg skikkelig irritert på hvordan hun stakk nesa si opp i ting, og da jeg en dag (tror det var i fjerde eller femte klasse) måtte på do midt i timen, og gikk fram til læreren og spurte om å få gå ut, visste jeg at hun kom til å spørre: 
    "Hvor skal du hen, 'a?"
Men denne gangen skulle jeg sette henne på plass. Jeg vet ikke om jeg hadde planlagt det, det var kanskje en impulshandling som kom ut av oppbygds frustrasjon og sinne, men hvertfall snudde jeg i døra da hun spurte, og vill i blikket ropte jeg: "JEG MÅ BÆÆSJEEEE!".
Fornøyd med dette smalt jeg igjen døra og gikk på do, men under den stille refleksjonen en bare kan unne seg i folketomme skoleganger og når en slapper av med bommelom, snek det seg en guffen følelse over meg. Jeg begynte faktisk å lure på om det kanskje ikke hørtes så kult ut som jeg først hadde tenkt. Dette bygget seg opp verre og verre mens jeg gikk tilbake til klasserommet i øverste etasje, og da jeg åpnet døra, litt sånn prøvende, ble jeg møtt av en vegg av latter. Jeg har aldri vært så flau i hele mitt liv.

Fluekongen:
Det er faktisk veldig tøft å treffe på bloggere som kjenner en igjen. Jeg har jo vært så bold og postet bilde av meg selv på bloggen, i motsetning til mange mystikere.

Er du en ryddig person?
- Ohohom jeg eher Ahahahahahryhyhyddig ihihihiahohoho *hikst*, du er en fihihin en, du...
Neida, så ille er det ikke, faktisk, jeg er veldig glad i system. Og det skal være mitt eget system. Andres systemer frustrerer meg. Dette gjelder for eksempel musikkbiblioteket, klesskapet, kleskommoden, tegningene mine, og alt jeg vil ta vare på til en uviss fremtid. Jeg liker aller mest å føle at jeg har kontroll over rot, for eksempel skriver jeg opp alt jeg har med meg når jeg drar på ferie, ned til hvert enkelt element i toalettmappa. På selve ferien ligger alt strødd utover, men når jeg skal hjem igjen legger jeg alt jeg finner fremfor meg, og krysser av for når jeg legger det oppi kofferten. Det fungerer alltid, har sluttet å glemme igjen viktige eiendeler på hoteller og hytter rundt om i verden.

Håkon den andre:
Synes du Nøtterøy-revyen var bedre enn Grevens?
- Nei, men den var ikke så dårlig som noen skulle ha det til. Det meste som sto i anmeldelsen var fortjent. Det var vår anmeldelse jeg synes var streng...

3 på topp av turn-offs
- Skal prøve å svare mer om faktiske turn-offs enn syke, ekle ting. 
1. Jeg pleier å baile fra en jente på dansegulvet hvis hun blir altfor pågående, omtrent uansett. Det er forskjell på å ta initiativ og ha det gøy, og å henge på en som en klegg. Det skinner også gjennom selv om hun prøver å danse nasty med en tilfeldig valgt person for å være hard-to-get. Umodent. 
2. Hvis hun under akten er helt inaktiv, er det jævlig kjedelig å holde på, og da synker min interesse drastisk. Sex skal dreie seg om de to som holder på, og å vise at en vil ha hverandre.
3. Skikkelig fulle jenter er bare vilt lite tiltrekkende. Når du er vasstrukken, óg snøvler, óg tror du er jævlig sexy, da er du ikke det, jente.

Lillian:
Hva skal du bli når du blir stor?
- Alt dette: Sanger, forfatter, produsent, regissør, manusforfatter, arkitekt, journalist, illustratør, kunstner, reklameinnovatør, konseptdesigner, klesdesigner, skuespiller, tegnefilmdubber, milliarder, Indiana Jones, Batman og allmektig.  

Sikkert noe jeg har glemt, også.

3 på topp av turn-ons?
1. Jeg går alltid etter de noe edruelige narsissistene. Ha god selvinnsikt, og deretter: elsk deg selv.
2. Hvordan få Håkon på kroken:
- Vi er på en dårlig fest. Alle folka er skikkelig drita, hyler og skriker og hører på slitsom trance (det finnes bra musikk i alle sjangre, men også dårlig). Du er edruelig, og holder deg på utsiden av festen, og legger merke til at jeg gjør det samme. Jeg er din når du sier: "Hey, du, mr. Rødvin på Spritfest, hva sier du til at vi setter på (Small Faces, Beach Boys etc.) og danser dette trancehelvetet ut av huset?" (Unntak gjøres for jentevenninner jeg evt. kom på festen med, som ikke ville vært jentevenninner hvis ikke de hadde ment akkurat det der fra før)
- Vi er på en kjedelig fest. De fleste sitter og stirrer ut i lufta, men jeg er rastløs. Ingen blir enige om musikken (så snart én har satt på Metallica, bytter en annen til Jay-Z). Du vinner meg lett med en: "Okay, dette blir for dumt. Nå setter vi på (Jamiroquai eller noe annet funky), og skaper stemning her. Hvis ikke det funker, går vi en tur."
- Vi er på nachspiel, og har pratet en del. Du setter på en rolig låt med (Nina Simone, Miles Davis, John Coltrane, Jaga etc.), og sier, "Du? Massér meg."
3. Siste turn-on er at du ganske enkelt har enten stil eller utseende. Og gjerne begge deler. En kul stil er en gjennomført en, med kompleksiteter og overraskelser. Her er noen eksempler:

- Den sofistikerte jenta som føler seg litt for god for dette stedet, kler seg pent dog veloverveid (mørke toner av ett fargetema), type Audrey Hepburn. Karl Lagerfeld er en av dine yndlingsdesignere.
- Jenta som kler seg vågalt og levende (med vågalt mener jeg ikke thrashy og vise mye hud og sånn, men mer det at hun ikke er redd for å bruke det hun nylig har sett og likt på en catwalk). Miu Miu og sommer-Etro.
- Tomboy-jenta som driter i de tingene jeg synes er interessant, foretrekker øl framfor vin, lyssnar på Eve fordi Eve er original, og viser interesse ved aktivt å prøve å ikke gjøre det. 

Grifftun:
Største tabbe?
Vrien, den. Jeg pleier å sno min oppfattelse av virkeligheten slik at store tabber får gode konsekvenser. Det er de små tabbene som jeg gjør store, slik som klesbom eller overivrighet. Var nylig på fest med en jente som jeg syntes var søt, men jeg var nok litt for full til å stay cool, og falt litt sånn delvis i grav nummer 1 av turn-offs selv. Men bare litt, da. Ikke noe jeg ikke kan fikse på ved å bare konsentrere meg litt om oppførsel når jeg møter henne senere. Hvis jeg gjør en tabbe, skal du derimot ha sterk personlighet for å knekke min evne til å vri den til noe positivt. All ære til Frode som holder meg skarp på det området.

Feil:
Hva må jeg gjøre for å få Håvard inn på blogg.no?
- Tillate meg å vise ham den meldingen du nettopp skrev. Du har en egen evne til å være oppriktig flatterende, Karina.

Ole-Wombat:
Hva er det du har gjort i løpet av de siste seks månedene som du rødmer når du tenker på?
Slike spørsmål er farlige fordi de fort kan utlevere noen. Jeg kan allikevel si at jeg rødmer litt når jeg tenker på en fest der jeg danset litt for mye og nært med litt for mye eldre jenter (modenhet er noen ganger veldig sexy, og etter en del fuktighet faktisk besnærende). Vi snakker ikke AFP-ordning neste, altså, men med all respekt til dere som er i sjiktet 23-28, dere er kanskje ikke gamle, det er ikke 50-åringer heller, men dere er definitivt eldre enn meg.

Merci Beaucoup:
1. Er du forlovet?
- Ja, jeg er forlovet, selv om det er en slags utsatt forlovelse på ubestemt tid som du innrømmet at bare var på tull, samtidig som du nevnte alt dette i sammenheng med den type amerikansk sit-comløfte om at hvis begge er ledige når man er førti så tar de og gifter seg. Siden mange ord ikke er ytret i denne saken, og mye henger i luften rundt grøten fortsatt, vet jeg ikke hvor grøten står, og velger å betrakte meg selv som singel inntil eventuelt initiativ.

2. I så fall, med hvem?
Med deg, selvfølgelig. 

3. Hvilken øyefarge har hun?
Jeg har enda ikke sett et godt bilde av deg (også jeg som bryr meg så mye om stil også, da!), så det vet jeg ikke. Tipper blågrønt, som jeg selv.

4. Er du lykkelig?
I forlovelsen, mener du? Tja, har ikke veid livet mitt så mye opp mot akkurat det.
Ellers har jeg ikke vært så lykkelig som jeg er nå på flere år. 18 stk, for å være eksakt. Turns out, I was able to shape my mind, after all..!

TFT:
Du stilte ikke et ordentlig spørsmål, men jeg skal prøve å svare.
Saw-filmene er, som jeg sa, fenomenalt nyskapende og veldreide. Jeg har enda tilgode å se fireren, men dette var i en bisetning om et ordspill, så jeg regnet ikke med at du skulle legge fokuset der. Jeg synes også at jeg da jeg var ferdig med å se treeren, hadde sett nok nå. Jeg prøver for øvrig alltid ikke å være forutinntatt mot filmer jeg skal til å se, så hvis den er bra og snører sammen de andre, så legger jeg merke til det (jeg sitter ikke og sier kjedelig og uoriginalt ut høyt mens jeg har to sjørøverlapper for øya).

Sara Johanne:
Hvordan vil du helst dø hvis du skal dø i en ulykke?
- Fugl føniks er en god inspirasjonskraft her, merker jeg. Et godt symbol på at jeg unngår alle begrensninger som blir satt på et valg, uansett.
Regner med du håpet på en skikkelig kreativt svar, så jeg vil også nevne at jeg kunne tenke meg å dø ved at jeg ved et uhell har limt hånden fast til hodet, en dag jeg spaserer på toppen av en bygning. I mitt forsøk på å løsne hånden snubler jeg i en ståltrådvase, og faller utfor bygningen. Hodet separeres fra kroppen når tråden strammes, og jeg blir hengende ca to meter over bakken, med hodet i hånda, slik at det stirrer rett ut på en gispende og traumatisert folkemengde.

Ida Wulff:
- Jeg sa ikke at det var bra at bandet satt i mørket, jeg sa at det var teit at de hadde lyssetting som bestod av fire maglites på en pinne, og at det eneste som kunne justeres var lysstyrken. Vi hadde haugevis av bevegelige og programmerte  lyskastere med mønstre og store fargespektre, strobebelysning og en lydtekniker som kunne sakene sine. Kjæresten din er søt, han, altså. Litt mandig for min smak, men.

Linn:
Hva er grunnen til den noe forstyrrende bakgrunnen på bloggen din?
- At jeg lekte meg med powerpoint i ti minutter da jeg drev og designet russebil-logoen. Og at jeg var inspirert av introen til (den nye) Casino Royale.

Hvilke ord liker du ikke?
- Sparkebukse, tube, tutt, pupp og skræve.

Hvilke jenter er søtest?
- Jeg har allerede nevnt hvem som er mest sexy, men søtest? Det må være jenter som har en liten obsession (f. eks sjokolade, anime, alver og drager eller eget utseende) men som kankje ikke akkurat skjuler seg bak, men mer har i bakhånd at de er fullt klar over dette, og er opptatt av det mye på grunn av at de med hensikt vil være søte.

Oda:
Det trenger du ikke nå lenger. Twixen får du av Amalie. Bra du likte skoene, folk gidder aldri kommentere sånt.

Hva er drømmejobben?
- Rull opp til "hva skal du bli når du blir stor", og les lista. Jeg skal selvfølgelig bli det jeg drømmer om å bli!

Hvis du skulle byttet liv med en annen person, hvem ville du valgt?
- Albus Parsifal Ulfrik Brian Humlesnurr. Lett.

Afterlaugh:
Hvilken kroppsdel er du mest fornøyd med?
- Leppene, kanskje ansiktsformen generelt.

Hvor mye tid og penger, og hva bruker du på håret? (sic!)
- Når det gjelder sjampo, er jeg litt sånn skjemme meg selv bort, så jeg bruker dyre merker som Sebastian eller System Professional. Voksene jeg sverger til er Urban Elements eller ID, som også ligger i det høye prissjiktet. Skal jeg på fest stjeler jeg ytterligere produkter fra mamma. Jeg klipper meg alltid hos frisør, og veksler da mellom en mannlig, stilbevisst type, som jeg har blitt god kompis med, og en venninne av min stemor. Begge er dyktige.
Å style håret tar min ett minutt og maks ett kvarter. Har alltid dårlig tid på morgenen, så det hender at jeg påfører voks i håret på bussholdeplassen eller på bussen. Noen kjenner meg igjen for akkurat det.

Hvis du skulle spist en annen person, hvem ville du spist?
- Vanskelig den, er så mange jeg har lyst på. Idrettsfolk smaker godt, da. Måtte blitt en håndballjente.

Frida:
Hvis du skulle datet en annen blogger, hvem?
- Her er det lett å såre noen**. Det er faktisk mange søte bloggere. Det er også mange søte bloggere med store, sterke (evt. vakre og definitivt bedre, Ida) kjærester, så jeg skal prøve å nevne et par med unevnt eller åpen sivil status, som også er i noenlunde samme alder, og som jeg ikke har møtt før. 

- Merci Beaucoup er et åpenbart førstevalg til date, hun er smart som pokker og jeg er interessert i å få vite mer.

- Kristin Apeklatt er søt, selvstendig, og har stil. Reisen er kortere også.
- Stylish har peiling på hva som er stylish. Jeg er forholdsvis enig med henne i nesten alt som har med mote å gjøre
- In lust we trust er levende og gjennomført
- Champagne Supernova er dritkul, og sjarmerende.

Fortvil ikke hvis du ikke sto på lista, jeg satt grensen ved fem, fordi jeg er trøtt og kan ikke fortsette all evighet. Kan tenke på hvertfall fire til som burde stått, men så må jeg jo skrive noe pent om dem alle, også, da. Egentlig kan jeg ikke tenke meg en blogger jeg ikke kunne ha lyst til å date. Jeg er glad i dere alle sammen!

Miss Clumsy:
1. Vet foreldrene dine at du blogger?
- Ja, men det er litt sånn at jeg skryter uhemmet av alt jeg driver med, og de gidder ikke sjekke ut hva det er for hver nye sak.

2. Tror du på kjærlighet ved første blikk?
- Til nå har jeg vel ikke en gang trodd på ekte kjærlighet. Men jeg tror at to mennesker kan passe så bra sammen at det synes klart for begge med én gang.

3. Tror du at du kommer til å møte ei, og bli med henne resten av livet?
- Jeg har et anstrengt forhold til det å tro, men velger å håpe rimelig ofte. Jeg skrev en engelsk tekst en gang, i en litt blå periode:

Once again, I am stuck, with options I can't live with. My life is the helpless result of coincidental clashes between freely roaming objects. True enough, what I say and do may influence the world around me, yet none of the possible outcomes yield satisfaction. It's like being a fish in an aquarium, as even if I had figured out a way to escape my glass prison, I am shaped for a life in the water, and will never be able to take part in the liveliness beyond. That is the nature of ultimate remoteness, I think. Although my lifeline often extends alongside with those of others, I remain forever alone, with no sincere hope for a change. Still I search, perhaps mostly for the thrill, and the lovely absence of thought associated with (or provided by) searching. The quest is to find myself, inside someone else. That seems to me the most logical goal. May this text be bait, or a flashlight of scrutiny upon every reader. It would reveal itself to the right one, should such a person exist. Feel free to think less of me for trying.

Oops... alea iacta est!

The problem:
I have realised that my attractions are limited. This, I deduct, is the reason behind my great span of interests. There is always a point where the effort of digging deeper exceeds my hunger for knowledge, mastering or whatever I am trying to achieve. I blame circumstance for the development of such a trait, and questions emerge from dark corners of my mind: Will I ever be able to devote myself completely to anything, or am I doomed to keep on reserving my feelings in case of change? My own genuine, limitless affection, is that what I search within another human being? I am afraid of shattering beyond repair - a plausible outcome, should signs of this existence continue to elude me.

4. Favorittfilm?
- Det har jeg ikke. Jeg har en favorittfilm-matrise som inneholder sånn ca 250 filmer. De skal ikke listes opp her. Jeg er glad i nesten all film.

5. Hvem beundrer du mest, og hvem er du redd for å bli som?
- Et bra spørsmål. Jeg beundrer alle som er multitalenter og kan bruke talentene på et profesjonelt plan. Jeg beundrer kanskje aller mest Albus Humlesnurr, og dermed muligens Joanne Kathleen Rowling. Ikke på grunn av magiske prestasjoner, men på grunn at hva han tenker, og hvordan han takler situasjoner. Jeg vet først hvem jeg kunne blitt som etter at jeg har kommet over det nivået der det er mulig å bli sånn, om du skjønner. For eksempel lå jeg an til å bli lystløgner på barneskolen, men har overvunnet det nå. Peer Gynt er jo en overhengende fare, fortsatt da, fordi han aldri er ferdig med å utvikle seg.

Det fullender vel min lange skriveøkt i natt. Puh! Håper jeg får uttelling i form av lesere og kommentarer...

*Egentlig heter jeg Håkon, men etter en stor konkurranse der jeg utlovet en hel Twix i belønning, kom Oda (http://justoda.blogspot.com/) fram til at jeg burde hete Jack Diamond. Dette var så kult at jeg syntes det var skikkelig kult. Twix på vei til deg.
**Eller skremme noen

Oh Yes, There Will Be Blogg,

(Før vi begynner, vil jeg si at tittelen er hentet fra taglinja til horrorfilmen Saw III. Helt tilfeldig ble deler av teksten navnet på en av 2007-vinterens blockbustere "There Will Be Blood", som vant to Oscarer uten at noen påpekte at de stjal navnet fra en usannsynlig nyskapende, men dog etterhvert ganske kjedelig horror-føljetong. Det at ingen påpekte det var ikke moralsk galt, men for meg ble det som når man har noe viktig å si i en samtale, men at temaet skifter, slik at det ikke lenger passer å si det. Blir sliten av det.) 

Da var det på tide med neste innlegg i Håkons evige livsbulletin (utt. bulleteng). Dette er kveldens hovedsaker:

Nøtterøy-revyen var både bra og dårlig - jeg har kjøpt meg fire nye sko - Jack of Diamonds skal i åpen høring! 

Men aller først i sendingen skal vi høre at jeg tappert troppet opp på jobb i dag, til tross for at revygjengen holdt enda en fest. Øyenvitneskildringer beskriver ikke hvordan jeg kom hjem i går, ettersom gatene og huset var folketomt. Klokka halv fem var jeg i seng, og så var det opp igjen og god morgen Norge, på tide å stå opp til en ny arbeidsdag og morgenstund har gullfunn i munn og alltig freidig når vi går, slike kjekke og greie gladgutter det vil gamle Norge ha, vi vandrer med freidig mot. 

Hvis vi følger hendelsesrekka kronologisk bakover, forbi festen (...), så kommer vi til det tidspunktet da revygjengen fra Greveskogen troppet opp til Nøtterøy kulturhus for å se på revyen til Nøtterøy videregående skole. De fleste av dere har vel allerede fått med dere at Nøtterøys revy fikk mye bedre karakter enn vår. Angivelig var de bedre på disse områdene: 
Latterfaktor 
Kostymer 
Regi 
Tempo 

Vi var ikke bedre enn dem på: 
Noe 

Dem om det. Men ingen bitterhet skal videre utvises (etter at jeg har nevnt at Nøtterøyrevyen har en egen instruktør og regissør fra utsiden som har spesialisert seg på russerevyer, samt at de har revy som et eget fag i skolen) og jeg vil komme med min egen helt objektive skildring av revyen. Et utrolig bra gjennomgående tema er facebook-mannen, som med sin nasal-gutturale stemme skaper en helt egen personlighet for nettstedet facebook. 

Cred også til en veldig talentfull og sjarmerende jente som troppet opp i bunad og gjorde en imponerende tolkning av rollen som kysk bondekristen som blir sjokkert over navnet på sangene til spellemannsprisens nominerte innenfor hip-hop. Beyond impressed. Også cred til en jente med imponerende god sangstemme. Jeg ble helt blåst bakover av deg, du vet hvem du er. Så hvertfall sånn ut. Og det er ytterligere et kompliment. 

På nei-siden var lyssettingen som bestod av to rader med vanlige lyskastere. De bakerste kunne dimmes slik at man ikke kunne se bandet og folk som var bak på scenen. Det var det. Det er ikke skillz. Heller ikke skillz å bruke opptak oftere enn man bruker husbandet (vi brukte bare bandet til alt, red. anm). Dårlig var det også at hvertfall to av de jentene som var med i revygruppa ikke hadde én eneste replikk eller solorolle, hverken i sanger eller sketsjer. De var bare med i fellesnumrene, og da var de plassert bakerst. Stakkars, de hadde det sikkert ikke så gøy. (Red: i senere tid har jeg lært at den ene av disse var en utvekslingsstudent som ville være med på moroa. Hun hadde det nok allikevel gøy. Nå, barn, har dere lært at forutinntatthet er galt!)

Selv om disse tingene trakk ned, var det det eneste som trakk ned, altså. Alt i alt var det en veldig bra revy. Få dødpunkter, mye energi. Og ikke minst sjarm. Bra, Nøtterøy! 

Jeg har mer å snakke om også, jeg har kjøpt meg to par nye sko (2 x 2 = 4 nye sko). Tusen takk til den søte jenta og hennes stilbevisste mor i Kammegaten Sko, den beste skobutikken som er. Måtte dere få utvide til overetasjen, slik at også herreskoavdelingen ble litt større. 
img0040
Kontraster fra SUPERGA. 
img0041
Detaljer i semsket skinn fra Camper 

Til slutt i sendingen må jeg nevne at mitt neste innlegg kommer til å handle om meg selv. Jeg tilbringer fryktelig mye tid som meg selv, så jeg har god peiling på hvordan mitt liv arter seg. Send derfor inn spørsmål om alt dere lurer på rundt emnet "meg" og forvent svar i neste innlegg. Jeg lover en masse narsissistisk vås, og kanskje en og annen avsløring av humoristisk karakter. Jeg har tross alt levd snart nitten år på denne planeten, og dermed hatt plenty med tid til å drite meg ut. Bare vent! Til neste gang, altså: 

Hva lurer du på om Håkon, the Jack of Diamonds?

Fasten your seatbelts, the Holy God is smoking!

Jeg kunne løyet og sagt at jeg bare blogger sjelden for at mine blogginnlegg skal være eksklusive og ettertraktede, men det ville vært en ... løgn. Allikevel har jeg merket meg en del blogger der det går regelrett inflasjon i antall innlegg. Jeg kom over en blogg av en jente som ikke hadde en eneste kommentar på sine tyve nyeste innlegg (for det meste bilder av jenta selv, men også et par mer eller mindre velartikulerte tekster), og lurte litt på hvorfor hun holdt på uten lesere. Det viste seg at hun hadde lagt ut alle de tyve innleggene i dag; folk hadde ikke rukket å svare.

Man driver med én ting og utelukker alt annet, for en gitt tid. Prokrastinasjon, eller med et enklere ord, utsettelse. Denne éne tingen som man utelukkende driver med varer ikke evig, og for min del var den over søndag kveld.

Og gribbene sto klare, ikke gribber formet av ondskap, men av uvitenhet. Nå skriver jeg symbolsk og vanskelig, det skal straks rettes på. Her er menneskenes grunntanke:

- Nå som du er ferdig med revyen, har du masse tid til overs, og kan gjøre det du utsatte!

Virker logisk nok, hvis man ikke tenker over at de førti andre som har fått noe utsatt også tenker likt. Dagen etter teppefallsfesten (ville saker), var det skolegang og dernest gradering for de små barna jeg er trener for i taekwon-do. Best å stille opp der. Innimellom dette skulle jeg liksom øve til fysikkprøve på tirsdag og norskprøve på onsdag (tirsdagen min er nemlig stappet full med så mye gjøremål at alle prøver burde være ferdigøvd til da), og nå er det to framføringer i religion, to kjemirapporter og to fysikkrapporter jeg må skrive til i morgen, pluss at matteprøven jeg utsatte kan dukke opp når som helst på timeplanen. 

For de av dere som bare leser de korte avsnittene listet jeg nettopp opp en haug med gjøremål. Og jeg som trodde det var hektisk å jobbe på Electro Steel Corp.!

Vi klyver over på noe annet:
Nårsklereren min komr til d1ne blågen på innspektion idag, så alt må vere tip top.
Ingen slibrige kommentarer, takk!

Og jeg avslutter med to spørsmål. Du skal svare på begge oppgavene:
 1. Ble du lurt første april, og i så fall, hvordan? Gjør rede for hendelsen.
 2. Lurte du noen første april? Grei ut om gjerningsforløpet.
comicaprilfools4
hits